Philips 9800-serie, televisie met Android en Ultra HD-scherm

Philips 9800-serie, televisie met Android en Ultra HD-scherm

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Philips 65PUS9809

Philips heeft zijn merknaam en de televisietak enige tijd geleden verkocht aan TP Vision. Dit bedrijf heeft het recht om de merknaam Philips te gebruiken op de producten die ze maken. De nieuwe 65PUS9809 wordt vanaf het derde kwartaal van 2014 op de markt gebracht en het toestel heeft een 65 inch-scherm. Dit scherm van 164 centimeter heeft een Ultra HD-resolutie van 3840x2160 pixels. Aan alle kanten van de televisie is er Ambilight geïntegreerd voor een prettigere kijkervaring. Er zijn twee boxen van elk 15 Watt in het toestel te vinden en een draadloze subwoofer met een output van 50 Watt wordt ook bijgeleverd.

Uiteraard bezit de televisie de laatste techsnufjes zoals Bright Pro, die het contrast plaatselijk aanpast voor nog betere en scherpere beelden. Micro Dimming Premium zorgt voor een nog beter contrast, er kan gekeken worden naar 3D-content met de bijgeleverde brillen.

Philips 65PUS9809

Android

De televisie heeft als besturingssysteem Android 4.2.2 (Jelly Bean) aan boord, zodat alle content van de Google Play Store op het toestel gebruikt kan worden. Ook zijn er services zoals Twitter en Facebook te gebruiken, maar kan er ook gekeken worden naar content van bijvoorbeeld Netflix, Videoland on demand of YouTube. Browsen kan via Chrome en het apparaat kan onder andere worden bestuurd via de Philips Remote-app. Het toestel draait niet op Android TV zoals is gepresenteerd op de Google I/O, maar een update is niet ondenkbaar. Zeker aangezien Google het bedirjf de Play Store ook laat gebruiken en daarvoor dus wel een licentie heeft uitgegeven. Ook zullen de 2015-modellen van TPVision draaien op Android TV. TPVision heeft hier nog geen uitspraken over gedaan, dus zekerheid is hier niet over.

Beschikbaarheid

Het toestel zal vanaf het derde kwartaal te koop zijn en verschillende webwinkels hebben de televisie binnen enkele dagen op voorraad, aldus de websites. Prijzen voor dit Ultra HD-toestel liggen rond de € 4999.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk