Petbook - Komt Facebook met een social media app voor huisdieren?

Petbook - Komt Facebook met een social media app voor huisdieren?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Maru, Chris P. Bacon, Grumpy Cat: we kennen allemaal wel een internetberoemdheid die vier pootjes heeft. Veel mensen zien hun huisdier als een familielid en vinden dat Simba of Luna ook een social media-profiel moet hebben. Facebook lijkt van plan te zijn om een speciaal sociaal platform voor dieren te lanceren: Petbook.

Petbook

Facebook heeft er zelf nog geen plannen voor onthuld, maar wel registreerde het de merknaam Petbook in zowel Mexico als Europa, schrijft LetsGoDigital. Als er inderdaad een Facebook voor huisdieren wordt opgezet, dan is de vraag of dit dan een apart platform wordt, of dat er een soort afdeling wordt gevormd binnen Facebook zelf. Wel zou het mogelijk gepaard gaan met een aparte app voor Petbook.

Je ziet het nu ook al veel gebeuren: mensen die op Instagram, Facebook en soms zelfs Twitter of TikTok een apart account aanmaken voor hun viervoeter. Soms zijn het zelfs mensen die het profiel gebruiken om te doen alsof ze hun huisdier zijn. Met andere woorden: ze praten dan in de eerste persoon om als het ware de hersenspinsels van hun huisdieren weer te geven.

Huisdieren op social media

Omdat er veel mensen zijn die hun huisdieren op social media zetten, vinden die ‘huisdieren’ elkaar ook weer en zo ontstaan er accounts die alleen maar andere dieren volgen. Het lijkt erop dat Facebook het tijd vindt om een aparte plek te creëren voor dit soort accounts. Denk daarbij aan katten, hamsters, honden, cavia’s, paarden, koeien, baardagamen, mini-varkentjes, en eigenlijk alle dieren die we in en om het huis hebben.

Er valt uit de registratie van de handelsnaam weinig op te maken, behalve dat het gaat om een social mediadienst. Het duurde even voordat deze werd goedgekeurd: hij is namelijk op 24 mei 2021 al ingediend maar nu pas toegekend, wat kan duiden op een bezwaar. In ieder geval is het nu goedgekeurd en is het afwachten of Facebook ook daadwerkelijk iets gaat doen met deze merknaam.

Zou jij het zien zitten? Zou jij een Petbook-account aanmaken voor je huisdier? Laat je antwoord achter in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk