"Pebble Time 2 en Core geschrapt bij overname door Fitbit" *update*

"Pebble Time 2 en Core geschrapt bij overname door Fitbit" *update*

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Pebble Time 2 en Core

De Pebble Time 2 en Core werden aangekondigd in mei 2016, waarna er wederom een succesvolle Kickstarter-campagne werd afgerond. Hierbij werd zo'n 11,5 miljoen euro opgehaald en vele pre-orders voor de nieuwe wearables. Volgens Bloomberg zullen deze echter niet meer op de markt komen door de naderende overname door Fitbit.

Fitbit is één van de grootste fabrikanten van activity-trackers en zou vooral geïnteressserd zijn in de software en patenten van de smartwatch-maker. Alhoewel beide partijen nog niet gereageerd hebben op de overname-geruchten, zou deze dichtbij zijn. Het bedrag dat Fitbit over heeft voor Pebble is met 40 miljoen dollar niet bijzonder hoog.

Door deze aanstaande overname zouden de Pebble Time 2 en Core niet meer op de markt komen. De geplande lancering was in januari 2017, waarna de backers op Kickstarter een exemplaar opgestuurd zouden krijgen.

De mensen die het project op Kickstarter in mei gesteund hebben, zullen in dat geval hun geld terug krijgen. Vooralsnog is het niet op de markt brengen van deze watches niet meer dan een gerucht van Bloomberg, over het algemeen wel een betrouwbare bron.

Kickstarter-succes

Pebble bracht vaker smartwatches uit die via Kickstarter gefinancierd werden en staat hiermee in de top 5 meest succesvolle Kickstarter-projecten ooit. De Pebble-watches zijn er inmiddels in meerdere varianten, waarbij deze vooral gekenmerkt worden door een e-ink-scherm. Dit zorgt ervoor dat de accuduur lang is, vaak zelfs tot een week. Dit is veel meer dan de concurrentie, die maximaal een dag of twee haalt.

Met deze potentiële overname van Pebble door Fitbit zou er een einde komen aan deze watches. Het zou alleen gaan om de software en patenten, die Fitbit zou gebruiken voor eigen producten en diensten.

Update 7-12: Pebble heeft zojuist bekend gemaakt dat het bedrijf overgenomen wordt door Fitbit. Hiermee komen de pre-orders van de nieuwe smartwatches te vervallen en krijgen de backers hun geld terug.

Via: Bloomberg

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk