Zo betaal je met PayPal in de Google Play Store [Video]

Zo betaal je met PayPal in de Google Play Store [Video]

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Wat is PayPal?

PayPal is een financiële dienstverlener die eigendom is van veilingsite eBay die eveneens de eigenaar is van de Nederlandse koop- en verkoopsite Marktplaats. PayPal treedt op als tussenpartij wanneer je iets aan wilt schaffen. Je rekent een bedrag af bij PayPal, waarna dit bedrag weer doorgezet wordt naar de verkoper. Het betalen doe je door PayPal te machtigen voor het afschrijven van bedragen van je betaalrekening of creditcard.

Het voordeel van PayPal is dat je niet direct betalingsgegevens als creditcard-informatie aan een verkoper hoeft door te geven. Het voordeel ten opzichte van een betaaldienst als iDeal, is dat PayPal wereldwijd geaccepteerd wordt, nu dus ook in de Google Play Store in verschillende landen. Daarnaast wordt PayPal gezien als een veilige, betrouwbare dienst. PayPal garandeert dat bestelde producten ook daadwerkelijk worden geleverd, zo niet dan krijg je het aankoopbedrag, inclusief verzendkosten terug.

Een PayPal-account aanmaken

Om te kunnen betalen met PayPal in de Play Store, heb je een PayPal-account nodig. Deze kun je aanmaken via de website van PayPal. In dit artikel leggen wij je uit hoe je dat doet. Ben je wat visueler ingesteld, dan kun je onze instructievideo onder aan de pagina bekijken. Daarin laten we zien hoe je een account aanmaakt en een rekening toevoegt voor automatische incasso bij PayPal.

Het aanmaken van een PayPal-account en bijbehorende 'rekening' is ook mogelijk via de officiële PayPal-app. Wanneer je al een PayPal-account hebt met bijbehorende rekening, kun je doorgaan naar het kopje 'Content aanschaffen'.

Je begint door naar PayPal.com te gaan. Daar kies je de optie 'Aanmelden' rechtsboven. Je vult daarbij je naam, adres en telefoonnummer in en maakt een account aan. Dan krijg je de mogelijkheid om een betaalrekening of creditcard te koppelen aan jouw PayPal-account.

Rekening koppelen

Het koppelen van een rekening (of creditcard) is optioneel, maar wel erg handig. Wanneer je PayPal toestemming geeft om geld van jouw rekening af te schrijven, hoef je niet langer te zorgen voor een toereikend saldo op je PayPal-rekening. Het koppelen van je rekening aan PayPal wordt veilig geacht, maar mocht je toch bedenkingen hebben, ga dan door naar het kopje 'Betalen via iDeal (of overschrijving) hieronder. Let op, het lijkt er op dat er bij mensen problemen optreden die geen geverifieerde rekening hebben. Er komen berichten binnen dat het niet mogelijk blijkt om een niet-geverifieerde PayPal-rekening toe te voegen als betaalmethode in de Google Play Store. Wij zijn dit nog aan het onderzoeken.

Wanneer je je rekeningnummer (in IBAN-formaat) hebt doorgegeven, is de koppeling nog niet direct geactiveerd. PayPal maakt namelijk eerst twee kleine bedragen (enkele centen) over op je bankrekening. Aangezien er vanuit wordt gegaan dat alleen jij toegang hebt tot rekeningafschriften, al dan niet digitaal, kun je door de precieze bedragen aan PayPal door te geven bewijzen dat de rekening daadwerkelijk van jou is. Het kan wel enkele dagen duren voordat deze kleine bedragen zijn bijgeschreven op je rekening, waardoor het even kan duren voordat je de automatische overschrijving kunt gebruiken.

Wanneer de kleine bedragen zijn bijgeschreven, kun je op PayPal.com de rekening verifiëren. Let op dat je de precieze bedragen die PayPal over heeft gemaakt moet weten.

Betalen via iDeal (of overschrijving)

De vraag om iDeal-betalingen in de Google Play Store blijft steeds terugkomen en het is via PayPal, indirect, mogelijk om iDeal te gebruiken voor betalingen in de Google Play Store. Je maakt via iDeal dan een bedrag van minimaal 25 euro over op je PayPal-rekening, waarmee je dan online kunt betalen, bijvoorbeeld in de Play Store.

Het overmaken van geld naar je PayPal-rekening via iDeal doe je op de PayPal-website bij de optie 'Geld toevoegen'. Het is voor onze Belgische lezer niet mogelijk om Bancontact te gebruiken om geld aan de rekening toe te voegen, maar het is wel mogelijk om met een normale overschrijving geld op je PayPal-rekening te plaatsen.

PayPal iDeal

Content aanschaffen 

Nu je óf geld op de PayPal-rekening hebt staan, óf een automatische overschrijving via creditcard of bankrekening hebt ingesteld, kun je apps en games kopen in de Play Store. Daar heb je wel de nieuwste versie van de Google Play Store, minimaal versie 4.6.19, voor nodig. Je kunt in de Play Store onderaan de 'Instellingen'-pagina zien welke versienummer je hebt. Je wordt automatisch geüpdatet naar een nieuwe versie, maar je kunt ook handmatig updaten met een installatiebestand. Dat kun je onder meer hier vinden.

Het aanschaffen van apps via PayPal doe je in eerste instantie op de dezelfde manier als het downloaden van gratis apps: in de Play Store kies je een applicatie uit en in plaats van de knop 'Installeren' zul je een knop met daarop de prijs van de app zien.

Door op de knop met de prijs te drukken, open je een aanschafvenster. Na eerst heel goed gekeken te hebben naar de gevraagde app-machtigingen, kun je verder gaan. Je drukt dan bovenaan het venstertje en kiest 'Betalingsopties'. Daar zal onderaan bij 'Andere opties' de mogelijkheid staan om een PayPal-account te gebruiken. Na je e-mailadres en wachtwoord te hebben opgegeven kun je de aankoop voltooien!

Het is belangrijk om op te merken dat het niet mogelijk is om apparaten en accessoires via PayPal aan te schaffen via de Google Play Store. Je kunt alleen apps, games, films, muziek en boeken afrekenen via deze betaaldienst.

Instructievideo

Google Play Gift Cards is een alternatief als het om het betalen van content gaat, deze zijn (niet-officieel) te koop in Nederland.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk