PayPal brengt wachtwoordloos inloggen naar Android

PayPal brengt wachtwoordloos inloggen naar Android

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Betaalapp PayPal wil het makkelijker maken om zonder wachtwoord in te loggen op Android-toestellen. Om het veilig te houden, wordt er dan gebruik gemaakt van passkeys. Dit is sinds eind 2022 al mogelijk op Apple-apparaten, maar komt nu ook naar Android. Wel in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten.

Zonder wachtwoord inloggen op PayPal

Daar wordt de nieuwe functie voor Android nu in fases uitgebracht, met de verwachting dat het later in het jaar ook buiten de Verenigde Staten beschikbaar komt. PayPal schrijft: “Zodra een PayPal-gebruiker een wachtwoordsleutel heeft aangemaakt, hoeven gebruikers hun wachtwoord niet meer te onthouden of in te typen om in te loggen, zodat ze gemakkelijker kunnen afrekenen.”

Wachtwoordsleutels zijn een industriestandaard die werd ontwikkeld door FIDO Alliance en het World Wide Web Consortium. Het zijn cryptograftische sleutelparen die dankzij bijvoorbeeld een vingerafdruk, gezichtsherkenning of een patroon kunnen worden ontgrendeld. Het idee is dat je dan niet meer een moeilijk wachtwoord hoeft te bedenken en in te tikken, maar dan je bij wijze van spreken alleen maar naar je selfiecamera hoeft te kijken om PayPal op je Android-toestel te benaderen. Het is een goede manier om te zorgen dat phishende hackers geen kans hebben om bijvoorbeeld door keyloggers te zien wat iemands wachtwoord is. Je typt immers geen vertrouwelijke informatie meer in.

Gerelateerde artikelen

Wachtwoordsleutel maken op PayPal

PayPal is (net als onder andere Google en Microsoft) lid van FIDO en is naar eigen zeggen een van de eerste financiële dienstverleners die dit type verificatie beschikbaar maakt. Het gelooft erin dat wachtwoordsleutels de zwakte van wachtwoordverificatie zullen oplossen. Als het later dit jaar (hopelijk) ook in Nederland kan, dan is dit hoe je zo’n PayPal Passkey aanvraagt op Android. Je logt in met de Chrome-browser en gebruikt zoals altijd je naam en wachtwoord. Daarna verschijnt de optie ‘Maak een passkey’ vanzelf al. Je bevestigt je identiteit precies zoals je dat normaal ook doet om je telefoon te ontgrendelen en je wordt naar het beginscherm van PayPal geleid. De volgende keer dat je weer naar PayPal gaat op je Android, kun je de Passkey gebruiken.

PayPal

PayPal

Met de officiële applicatie van PayPal kun je je PayPal-rekening bekijken, betalingen doen en je PayPal-activiteit bekijken. De applicatie laat je alle transact ..

Er kleven wel enkele voorwaarden aan deze nieuwe manier van inloggen op de betalingsdienst: je apparaat moet tenminste Android 9 gebruiken en je moet op Google Chrome inloggen op de Paypal-website.

Maak jij gebruik van passkeys, zo ja, waar? Vind je het handig? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk