Paul O'Brien: HTC Nexus 9 komt op 16 oktober

Paul O'Brien: HTC Nexus 9 komt op 16 oktober

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

16 oktober

De aankomende Nexus 9 zal volgens Paul O'Brien op 16 oktober gepresenteerd gaan worden en in het verleden waren de Nexus-apparaten dan ook nagenoeg gelijk te koop. Dit strookt bijna met eerdere geruchten die vertelden dat het nieuwe Android L besturingssysteem nog in september zal verschijnen. De nieuwe Nexus 9 zal één van de eerste devices worden waarop het nieuwe Android OS zal draaien.

Google introduceert traditiegetrouw nieuwe versies van zijn besturingssysteem samen met de komst van een nieuwe Nexus-telefoon of -tablet. De eerste Nexus 7-tablet werd geïntroduceerd op 27 juni 2012 samen met Android 4.1 Jelly Bean, terwijl later dat jaar de Nexus 4, Nexus 10 en Android 4.2 Jelly Bean werden gepresenteerd, namelijk op 29 oktober 2012. De nieuwe Nexus 7 (2013) werd geïntroduceerd op 24 juli 2013, samen met Android 4.3 Jelly Bean terwijl het huidige Android 4.4 KitKat en de Nexus 5, 31 oktober 2013 het levenslicht zagen.

Specificaties

Over de specificaties gaan al langer geruchten de ronde en NVIDIA zou de leverancier zijn van de chipset, de 64-bits-variant van de Tegra K1. Deze chipset beschikt over twee rekenkernen en is gebaseerd op de ARMv8-architectuur. Grote instructies worden opgeknipt in kleine, herbruikbare instructies, waardoor deze efficiënter kunnen worden verwerkt en daarom zal deze chipset nog beter presteren dan sommige processoren met vier, zes of zelfs acht rekenkernen. Ook wordt er gesproken over 4 GB werkgeheugen en een 8 megapixel-camerasensor van Sony. De frontcam wordt een 1,6 megapixel-exemplaar en de schermdiagonaal wordt volgens de geruchten 8,9 inch, maar een resolutie is nog niet genoemd.

Keyboardcover

Ook komt er een keyboardcover op de markt die gebruikt kan worden om de tablet in verschillende posities te zetten en een geïntegreerd toetsenbord bevat. Ook zou er een accu met een capaciteit van 450 mAh aanwezig zijn om het toetsenbord van stroom te voorzien.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk