'Patenten van Samsung tonen compleet nieuw concept van de smartwatch'

'Patenten van Samsung tonen compleet nieuw concept van de smartwatch'

Smartwatches

De Samsung Gear S2 is in augustus van 2015 officieel aangekondigd. De opvolger, de Gear S3, werd in twee varianten gepresenteerd op de IFA 2016 in Berlijn. In het derde kwartaal van dit jaar heeft Samsung maar 400.000 stuks van de Gear S2 verkocht. Uiteraard is dit model ook al opgevolgd door een nieuwere variant, wat de cijfers kan beïnvloeden. Verkopen van de Gear S3 zijn nog niet bekend, het apparaat is nog maar net aangekondigd.

Cijfers geven aan dat de smartwatches minder populair worden. In het derde kwartaal van dit jaar zijn de verkopen van deze wearables gedaald met 51.6%. Apple en Garmin nemen de eerste twee plaatsen in op deze ranglijst, gevolgd door Samsung. Gelukkig heeft Google vorige week bevestigd dat er twee nieuwe 'vlaggenschepen' aan zitten te komen en gaan we volgend jaar ook meer zien van Android Wear 2.0. Deze ontwikkelingen geven hopelijk een nieuwe impuls aan de afnemende smartwatchmarkt.

Door Samsung aangevraagde patenten

Samsung zal ook continu moeten blijven sleutelen aan de ontwikkeling van de Gear-serie om de concurrentie voor te kunnen blijven. Onlangs heeft Samsung twee nieuwe patenten aangevraagd, die wellicht een geheel nieuwe smartwatch op de markt brengt. De Samsung Gear S2 en Gear S3 hebben verwisselbare bandjes en dat kan volgens Samsung naast het esthetische aspect ook heel goed een andere functie herbergen, zoals de bediening van een smartwatch.

In de afbeelding is te zien dat het horlogebandje naar links of rechts wordt gedrukt om zaken als het weer, de tijd, afstand en dergelijke op de smartwatch te tonen. Met zo'n bandje (om je nek) zou je trouwens ook heel goed een VR-bril kunnen bedienen.

Het tweede patent heeft betrekking op een flexibel, buigbaar scherm waar Samsung een maand geleden patent op heeft gekregen. Dit tweede patent slaat niet op een buigbare smartphone maar op een combinatie van een smartphone en een wearable voor om de pols. Een soort van hybride-wearable dus.

Uiteraard gaat het hier om geruchten, Samsung heeft hier niets over uitgelaten. Volgende maand begint de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas en de maand erop volgt het Mobile World Congress in Barcelona. Hopelijk komen we tijdens één van deze twee beurzen meer te weten over de toepassing van deze patenten.

Bron: Sammobile

Lees meer over:
Wearables

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties