Gelekt patent van Oppo toont toestel met vouwbaar scherm

Gelekt patent van Oppo toont toestel met vouwbaar scherm

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Vouwbare schermen

Het is de 'next big thing' in de smartphoneindustrie. Bedenk je eens alle toffe dingen die je kunt doen met een vouwbaar scherm. Het zal een flinke impact hebben op hoe we de komende jaren onze smartphones-en tablets gaan gebruiken.

Oppo 

Er is nu een patent-aanvraag ontdekt van de fabrikant Oppo, en ook hier betreft het een patent voor een toestel met een vouwbaar scherm. De publicatie is nog zeer recent, hij is op 18 oktober geplaatst. Het laat zien dat Oppo een andere benadering heeft dan de eerdere patenten waar we over schreven.

Oppo kiest ervoor om een klein deel van het scherm te laten vouwen. De bijgaande beschrijving maakt melding van een toestel bestaande uit drie onderdelen. Het belangrijkste onderdeel is de telefoon zelf (100), daarna hebben we het tweede deel dat wordt omschreven als een hulp-orgaan (200) en het vouwbare scherm (300).

Afbeeling 9/9 laat zien dat wanneer het scherm gevouwen de body niet mee vouwt. Het hoofdstuk (100) en het hulp-orgaan (200) zitten niet aan elkaar vast. Bovenop het hulporgaan zien we een onderdeel dat waarschijnlijk 100 met 200 kan verbinden wanneer het scherm opengevouwen wordt.

Afbeelding 6/9 laat nog duidelijker zien dat het geheel uit twee aparte delen bestaat. Het blijkt niet uit de tekeningen maar het zou zomaar kunnen dat onderdeel 200 te verwisselen is. Dan zou het toestel modulair zijn en een vouwbaar scherm hebben.

Toekomst

Net als de tekeningen van de Galaxy X zit deze patent er uitvoerbaar uit. Maar laten we ons niet blond staren op deze patenten. Het betreft hier een idee, een gedachte waar waarschijnlijk nog niet eens een proef mee is gedaan. Deze patenten zijn er puur om ontwerpen vast te leggen voordat de concurrentie ermee aan de haal gaat.

Bron: Telefoonabonnement.nl

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk