Paranoid geeft OnePlus 3 update, praat over Android Nougat

Paranoid geeft OnePlus 3 update, praat over Android Nougat

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

OnePlus 3 en Nextbit Robin

Eén van de smartphones die Paranoid ondersteunt, is de OnePlus 3. Niet zo gek: de fabrikant heeft vorig jaar een groot deel van de Paranoid-ontwikkelaars aangenomen om zijn Oxygen OS uit de grond te stampen. Toen die klus geklaard was, kregen de ontwikkelaars meer lucht en zijn ze op een lager pitje verdergegaan met Paranoid. De OnePlus 3 werd toegevoegd aan de lijst met ondersteunde toestellen, en krijgt nu een grote update. In een blogpost op Google+ worden de verbeteringen en vernieuwingen genoemd, maar ik heb ze voor het gemak hieronder ook opgesomd.

- Added DASH charging indicator
- Added full support for VoLTE
- Improved power management during the dexopting
- Improved Camera quality
- Improved GPS
- Improved audio platform and quality
- Improved memory management
- Improved resolution for graphic textures
- Reduced power consumption in specific cases
- Fixed camera flash issues
- Fixed internal issues relating to the display driver
- Fixed a device specific issue with encryption
- Fixed Camera app crash when trying to access settings
- Fixed Wifi Hotspot functionality
- Various other minor improvements

Daarnaast is bekendgemaakt dat de Paranoid-rom vanaf vandaag ook beschikbaar is voor de Nextbit Robin, een smartphone die niet in Nederland wordt verkocht. Meer daarover in de blogpost.

Nougat-updates

Interessanter zijn Paranoid's plannen met de nieuwste Android-versie: 7.0 Nougat. Google bracht de software een paar weken geleden uit, en tot nu toe is Cyanogen de enige custom rom die voor een paar toestellen (onofficiële) Nougat-builds heeft. Het Paranoid-team laat weten ook te werken aan Nougat-updates, en zou al een paar telefoons met de software testen. De eerste versies komen binnenkort beschikbaar, en bevatten diverse maar niet nader genoemde features die ontbreken in de kale Android-versie. Nougat voegt echter ook zaken toe die al in de Paranoid-software zitten, en daarom worden die uit de alternatieve rom geschrapt. De ontwikkelaars geven tenslotte aan dat geïnteresseerden de ontwikkeling van Paranoid kunnen volgen op Github, en mee kunnen helpen op Gerrit.

Ga jij dat doen, of heb je niets met Paranoid?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk