Panasonic toont kleine maar oersterke Android-tablet

Panasonic toont kleine maar oersterke Android-tablet

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Panasonic ToughPad FZ-X1

Een 5 inch tablet? Is dat niet gewoon een smartphone? Nee dus, de ToughPad FZ-X1 is niet bedoeld om mee te bellen. Hij is er vooral om mee te gooien en onder water te dompelen. Deze tablet draait een nog niet nader genoemde versie van Android en is oersterk. Hij is water- en stofdicht en behoorlijk schokbestendig.

Volgens Panasonic kun je deze ToughPad gerust van een meter of drie hoog op een betonnen vloer laten kletteren zonder dat deze beschadigd raakt. Tevens is het scherm zelfs te bedienen met handschoenen aan, dus regen, kou, gooien en smijten; het maakt dit apparaatje allemaal niet uit.

Panasonic ToughPad FZ-X1

Specificaties

Erg veel is er niet bekend over deze mini-tablet, die het kleinere broertje is van de gelijkwaardige ToughPad FZ-E1 met Windows 8. Wat we wel weten is dat er een 1.7 GHz quad-core-processor aan boord is en dat de 6.200 mAh accu ook stevig genoemd mag worden. Het 5 inch scherm heeft verder een 720p HD-resolutie en de tablet kan met 4G LTE verbinden.

Beschikbaarheid

Het moge duidelijk zijn dat deze tablet vooral bedoeld is voor een heel specifieke zakelijke markt: een waarop je flink met je tablet kan smijten en waar er veel water is. Het prijskaartje zal de gewone consument dan ook flink doen huiveren. De FZ X1 met Android is beschikbaar voor de afschrikwekkende prijs van 1385,- euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk