Overweegt Sony verkoop mobiele divisie?

Overweegt Sony verkoop mobiele divisie?

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Sony 

Het gaat Sony niet in alle divisies waar het bedrijf apparatuur maakt voor de wind en er moeten maatregelen worden getroffen om niet het hele bedrijf onder te laten gaan. Sony's CEO Kazuo Hirai overweegt hiervoor samen met het management enkele opties, schrijft Reuters. Zo wordt er volgens het persbureau aan de optie gedacht om divisies van het bedrijf af te stoten, net zoals in februari 2014 werd gedaan met de pc-tak. Dat werd gedaan om zich meer te richten op smartphones, maar ook in deze sectie gaat niet alles voor de wind.

Lees ook: Sony heeft het moeilijk, verlies vier keer zo hoog als verwacht

Ook kan het zijn dat de smartphone-sectie wordt ondergebracht in een joint venture aldus Reuters. Een onbekende medewerker van het management van Sony die door Reuters gequote wordt laat weten dat 'geen enkele business altijd kan blijven bestaan' en 'dat elk segment moet weten dat Sony eruit kan stappen'. Op de CES sprak Hirai dit niet openlijk uit, maar enkele uitspraken die hij deed kunnen misschien wel in verband worden gebracht met deze eventuele maatregelen.

Volgens Hirai hebben zulke hervormingen 'in sommige secties het benodigde resultaat opgeleverd, maar niet in elke sectie', waarbij er ook verschillende afdelingen zijn die gerund moeten worden met veel zorg, 'vooral de mobiele en televisie-divisie'. Begin februari zullen de nieuwe kwartaalcijfers verschijnen, waaruit we weer kunnen concluderen hoe het Sony het afgelopen kwartaal heeft gedaan, wat in vorige kwartalen niet altijd even rooskleurig was.

Wat Sony gaat doen zal de tijd uit moeten wijzen, maar als ze definitief stoppen met de mobiele sectie is dat wat mij betreft toch erg jammer, wat jullie?

Bron: Reuters

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk