Overstappen van iPhone naar Android is nu makkelijk met deze app

Overstappen van iPhone naar Android is nu makkelijk met deze app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

iPhone-gebruikers die overschakelen naar een Android-telefoon kunnen voortaan hun gegevens overzetten met de Switch to Android-app. Die iOS-app werkte eerder alleen in combinatie met Googles Pixel-telefoons, maar nu kan je data overzetten naar elke telefoon met Android 12.

Switch to Android

Smartphonegebruikers wisselen de hele tijd tussen iPhones en Android-telefoons, en hoewel het relatief eenvoudig is om van de ene Android-telefoon naar de andere over te schakelen, kan het niet hetzelfde gezegd worden over de overstap van iOS naar Android.

Switch to Android was eerder al opgemerkt in de App Store en niet veel later werkte ze al voor wie een nieuwe Pixel-telefoon instelt, maar nu is de app dus voor iedereen toegankelijk, dat maakt Google bekend. Switch to Android begeleid je stap voor stap om al je gegevens van je iPhone met je mee te nemen naar eender welke telefoon met Android 12, Android 12 Go of een recentere versie.

Gerelateerde artikelen

Zo stap je over naar Android

Zodra je de app via deze link op een iPhone hebt geïnstalleerd, kan je eerst en vooral kiezen welke gegevens je wil overzetten. Switch to Android kan de volgende zaken importeren in Android:

  • Contacten
  • Lokaal opgeslagen foto's
  • Sms'jes, mms'jes, iMessage-berichten en -media
  • WhatsApp-berichten en -media
  • Gratis apps die ook in de Play Store staan
  • Je achtergrond
  • Muziek
  • Oproepgeschiedenis
  • Wekkers
  • Enkele instellingen van je apparaat

Nadat je de gewenste data hebt geselecteerd, start je het kopiëren door een QR-code te scannen op het scherm van je nieuwe Android-toestel. Daarna maakt je nieuwe smartphone een hotspot waar de iPhone mee verbindt.

Switch to Android begeleid je ook via een link naar een webpagina waar je Apple kan verzoeken om je iCloud-gegevens over te dragen naar Drive, maar dat proces kan nog steeds meerdere dagen in beslag nemen. Als laatste krijg je de herinnering om iMessage uit te schalen op de oude iPhone zodat je nieuwe berichten als sms ontvangt op je Android-telefoon en niet meer als een iMessage-bericht.

De verschillende stappen om over te stappen naar Android

De verschillende stappen om over te stappen naar Android

Veel gebruiksvriendelijker

De nieuwe Switch to Android-app is een flinke stap voorwaarts in gebruiksvriendelijkheid. Voorheen was overstappen van iOS naar Android een vrij omslachtig proces waarbij iOS-gegevens in Google Drive werden opgeslagen om ze vervolgens te downloaden op het nieuwe Android-toestel. Toch neemt ook de nieuwe app nog niet alle gegevens over van een iPhone.

Opvallend is ook dat Google erg laat komt met zijn Switch to Android-app, want Apples 'Stap over op iOS'-app staat ondertussen al vijf jaar lang in de Google Play Store. Het is sinds deze maand ook mogelijk om met die app WhatsApp-gegevens over te zetten van Android naar iOS.

De populairste artikelen over Apple

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk