Goedkeuring overname Tele2 door T-Mobile waarschijnlijk rond [update]

Goedkeuring overname Tele2 door T-Mobile waarschijnlijk rond [update]

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In december van 2017 kondigde T-Mobile Nederland aan om Tele2 over te nemen. Nu bijna een jaar later lijkt een definitieve beslissing van de Europese Commissie nabij te zijn.

Overname Tele2

In december van 2017 maakte T-Mobile bekend Tele2 over te gaan nemen. De bedrijven zouden onder de vlag van T-Mobile verder gaan. Het doel was om een betere concurrentiepositie te bemachtigen tegenover VodafoneZiggo en KPN. Door de overname zouden er namelijk nog maar drie providers in Nederland overblijven en het onderzoek door de Europese Commissie hieromtrent liep medio 2018 vertraging op. Er was blijkbaar meer tijd nodig om het onderzoek goed af te ronden maar de exacte reden van de vertraging is nooit bekend gemaakt.

[readmore articles="194123,191693"]

Goedkeuring

Persbureau Reuters meldt nu dat eurocommissaris Margrethe Vestager van mededinging later deze week zal instemmen met de voorgenomen overname. Het persbureau heeft deze informatie van anonieme bronnen gekregen. Zowel de Europese Commissie als T-Mobile hebben nog niet gereageerd op deze berichtgeving. In ieder geval leidde het bericht tot een stijging van telecomaandelen op de Europese beurzen. Als de overname wordt goedgekeurd, dan hebben we namelijk te maken met een trendbreuk met het verleden wat meer van deze grote overnames mogelijk zou kunnen maken.

T-Mobile legt voor de overname 190 miljoen op tafel, waarmee het gezamenlijke klantenaantal op 4,5 miljoen zou uitkomen. Ook zou Tele2 een aandeel van 25% krijgen in het nieuwe gecombineerde bedrijf, terwijl Deutsche Telekom (eigenaar van T-Mobile) 75% in handen zou krijgen.

Tele2

*Update 17.59 uur: Zojuist heeft de Europese Commissie de fusie tussen T-Mobile en Tele2 in Nederland goedgekeurd. De gefuseerde organisatie wil de Nederlandse telecommarkt verder opschudden en de huidige dominante spelers KPN en VodafoneZiggo blijven uitdagen. Daarmee ontstaat volgens T-Mobile en Tele2 in Nederland meer concurrentie en dat is in het voordeel van de klant.

Søren Abildgaard CEO van T-Mobile Nederland legt uit: “We zijn enorm verheugd dat we samengaan met het innovatieve merk Tele2, met veel ervaring en een sterk vast netwerk. Het proces van samengaan van beide bedrijven zal enige tijd duren, maar ik zal mij er persoonlijk hard voor maken om dit zorgvuldig te laten verlopen.” Gezamenlijk willen ze beloftes over de versnelde introductie van 5G en het beschikbaar maken van glasvezel waarmaken.

De officiële transactie gepland begin januari 2019. Tot het officiële moment van samengaan, blijven T-Mobile en Tele2 concurrenten van elkaar en verandert er niets.

Infographic fusie Tele2 en T-Mobile

Via: FD

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk