Google en HTC
Google en HTC hebben een lange historie samen, de allereerste smartphone met Android werd gebouwd door HTC. Later hebben de merken nog meer projecten samen opgepakt waar de Google Pixel 2 de meest recente van is.
Eind vorig jaar doken de geruchten op dat Google HTC zou overnemen en dit gerucht werd later ook bevestigd. Google neemt door de overeenkomst een groot deel van de smartphone-afdeling van HTC over. Het betreft hier vooral het personeel, 2000 ex-HTC medewerkers zullen voor Google gaan werken. Daarnaast krijgt Google een (niet-exclusieve) licentie op patenten van het Taiwanese bedrijf. Het merk HTC blijft gewoon bestaan en nieuwe toestellen ontwikkelen. Nadat de 2000 werknemers naar Google zijn vertrokken, houdt het bedrijf nog 2000 medewerkers over om eigen producten te ontwikkelen. Google heeft in totaal 1,1 miljard dollar voor deze deal betaald.
Officieel
Rick Osterloh is de directeur van de divisie binnen Google die de hardware maakt en hij heeft bekend gemaakt dat de deal tussen Google en HTC nu officieel is. Daarnaast is er aangekondigd dat Google in de thuishaven van HTC, Taipei, een groot kantoor voor werknemers zal neerzetten om zijn aanwezigheid in Azië te versterken. Ook maakte Google bekend dat het meer gaat investeren in de marketing voor zijn hardware-producten zoals de Pixel-smartphones. Daarnaast zal Google in een aantal nieuwe landen actief marketing gaan bedrijven voor zijn producten.
Google laat hiermee duidelijk zien dat het vol inzet op de ontwikkeling van eigen producten en zich niet laat weerhouden door de tegenslagen die het bedrijf had met de Google Pixel 2. Bij Google hopen ze hardware te ontwikkelen die naadloos integreert met de software die het bedrijf al heeft. Men zal het niet zeggen maar ze nemen daar als voorbeeld Apple en de iPhone. De komende jaren zal Google nog meer baanbrekende producten willen ontwikkelen. Het is zelfs mogelijk dat de zoekgigant zijn eigen chipset zal gaan maken. Het heeft daarvoor een belangrijke medewerker van Apple weten binnen te halen.
Bron: Google