Oreo-update voor de Huawei Mate 9-serie in China van start

Oreo-update voor de Huawei Mate 9-serie in China van start

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 9 krijgt update

We meldden in dit artikel dat de update naar Oreo voor de Huawei Mate 9 toestellen deze maand zou uitrollen. Huawei heeft deze verwachtingen waargemaakt en de Androidversie die wordt uitgerold in China heet EMUI 8.0. We gingen eerder nog uit van een update van EMUI 5.0 naar EMUI 6.0, maar Huawei heeft een sprongetje gemaakt. Hiermee wordt het versienummer gelijkgetrokken met dat van het Androidsysteem.

Met EMUI 5.0 is Huawei tegemoet gekomen aan klachten die in eerdere versies werden ervaren. Door agressieve optimalisaties kwamen notificaties vaak niet goed binnen. Belangrijk in deze update was de mogelijkheid een apart app-scherm in te schakelen, eerder werden al je apps op je startscherm gedumpt. In EMUI 8.0 hoeven we geen grote visuele aanpassingen te verwachten. Met deze update krijgt de Mate 9 dezelfde mogelijkheden die op de Mate 10 meegeleverd werd. Er is vooral onder de oppervlakte gesleuteld aan mogelijkheden op het gebied van kunstmatige intelligentie. Een desktopmodus die 'Projection' heet zit ook in de update verwerkt.

In Android Oreo zien we onder andere dat er nieuwe mogelijkheden zijn op het gebied van notificaties, de toevoeging van picture-in-picture voor apps en daarnaast werken wachtwoordbeheerders nu beter. Het invullen gaat nu via Android zelf, in plaats van via de toegankelijkheidsservice. Ook zijn de snelle instellingen voor het beheren van je WiFi, Bluetooth, mobiele data et cetera ook aangepast.

Huawei Mate 9-serie

De Mate 9-serie is vorig jaar uitgebracht en leek één van de weinige alternatieven voor mensen die een groot scherm prefereren. De Mate 9 is voorzien van een 5.9 inch, full hd IPS-scherm in en relatief klein aanvoelende behuizing door dunne randen en bezels. De HiSillicon Kirin 960-chipset onder de motorkap kan goed meekomen met de competitie en Huawei lijkt hiermee ook afgerekend te hebben met zijn eerdere matig presterende grafische chip. Verder heeft het toestel 4GB RAM aan boord en is 64GB aan opslag aanwezig. De dubbele camera'achter de frontcamera komen uit de keuken van Leica, maar vielen in onze review wat tegen. Over de 4000mAh accu was daarentegen iedereen te spreken.

Naast de Mate 9 werd ook de Porsche- en een Pro-variant uitgebracht. De Huawei 9 Porche heeft een kleiner 5.5 inch AMOLED-scherm en heeft 8 GB werkgeheugen met een opslag van 256 GB. Het Porche-design is in het oog springend, maar het prijskaartje van 1200 euro daarmee ook. De Mate Pro lijkt lijkt qua specificaties op de Porsche-editie, maar deze is niet in Nederland uitgebracht.

Beschikbaarheid

De update wordt op dit moment in China uitgerold, wanneer deze ons bereikt is nog niet te zeggen. Je kan in Huawei’s HiCare vragen om een update, geduldig wachten is ook een optie.

Bron: GsmArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk