Opvolger HTC One mini verschijnt bij Finse retailers

Opvolger HTC One mini verschijnt bij Finse retailers

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

HTC One mini 2

Dat er een opvolger van de One mini aan zit te komen is wel duidelijk. Veel van de specificaties kennen we inmiddels al en ook zijn persafbeeldingen al meerdere keren online verschenen. De laatste lekken tonen het toestel in drie kleuren, die we inmiddels kennen van de huidige HTC One (M8), namelijk donkergrijs, zilver en goud.

HTC One mini 2

Finse retailers

Afterdawn schrijft dat deze nog niet gepresenteerde telefoon is verschenen op de website van twee Finse retailers en dat de beschikbaarheidsdatum al op volgende week staat. Als we de productpagina's van beide websites erbij pakken zien we inderdaad dat deze claimen dat het toestel aanstaande woensdag, 14 mei, op voorraad zullen zijn. Ook zien we de genoemde prijzen van rond de € 520, hetgeen natuurlijk erg hoog is. Houd dan wel in gedachten dat de prijs van de reguliere HTC One (M8) in Finland rond de € 730 ligt, waar het toestel hier bij ons in Nederland en België al verkocht wordt voor een prijs van zo'n € 575, dat scheelt.
HTC One Mini M8 bij Finse website

Specificaties

Specificaties van deze telefoon werden al in februari eerder gelekt door @EVLeaks. De chipset zou een quad-core Snapdragon 400 worden met een kloksnelheid van 1,4 GHz en het scherm zou een grootte krijgen van 4,5 inch. Ook wordt er gesproken over een resolutie van 1280 x 720 pixels en de aanwezigheid van 1GB werkgeheugen.

Het interne geheugen zou 16GB worden en wordt uitbreidbaar door middel van MicroSD-kaartjes. Er zou geen DuoCamera aanwezig zijn net zoals bij de huidige One (M8) en ook zou HTC geen gebruikmaken van de Ultrapixel-camera. De cameramodule op de achterkant zou een resolutie krijgen van 13 megapixels en de frontcam zou een 5 megapixel-exemplaar worden. Daarnaast zou het toestel draaien op Android 4.4.2 KitKat met HTC Sense 6.0. De telefoon zou ook gebruik gaan maken van onscreen-knoppen, hetgeen HTC introduceerde met de komst van de HTC One (M8).

Beschikbaarheid

Of de HTC One mini 2 daadwerkelijk vanaf volgende week te koop zal zijn... we nemen alvast maar een korreltje zout, want misschien gaat het gewoon om foutieve informatie. HTC heeft wel aangegeven dat de Desire 610 en Desire 816, vanaf nu beschikbaar zijn.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk