'Opvolger HTC One mini krijgt 4,5 inch-scherm en microSD-kaartslot'

'Opvolger HTC One mini krijgt 4,5 inch-scherm en microSD-kaartslot'

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Naast alle geruchten over de opvolger van de HTC One, zwellen nu ook de geruchten aan van de opvolger van de mini-versie. Meesterlekker Evan Blass heeft via zijn Twitter-account een hele lijst van specificaties genoemd van de de opvolger van de huidige HTC One mini.

HTC One mini+ ?

Hoe de opvolger van de One mini gaat heten is nog niet bekend, evenals de naam van de grote versie. Daarover zijn al genoeg geruchten online verschenen en we wachten op de aankondiging die eind maart zal plaatsvinden. Maar in de One-familie vinden we ook de HTC One mini en ook daarvan zal HTC binnenkort ook een opvolger gaan presenteren.

Specs please

Volgens het Twitter-account van EVLeaks zal de opvolger een kleine specbump krijgen met een iets groter scherm, maar wel met het gebruik van onscreen-knoppen en ook de cameraresolutie zal verhoogd worden ten opzichte van het huidige model. Waar de One Mini nu een 4,3 inch-scherm heeft, krijgt de opvolger volgens de twitteraar een schermgrootte van 4,5 inch en wordt de resolutie behouden. De camera zou 13 megapixel zijn. 

HTC One vs HTC One mini

De 1GB werkgeheugen blijft behouden, evenals het interne geheugen van 16GB. Waar we wel een groot pluspunt in zien, is het genoemde microSD-kaartslot, dat ontbreekt bij de huidige mini. De chipset zal dezelfde quadcore-versie van de Snapdragon 400 blijven en het toestel zal worden uitgeleverd met Android 4.4.2 KitKat en Sense 6.0.

Al met al dus wat verbeterde specificaties, maar geen krachtige mini-variant zoals Sony met zijn Z1 Compact op de markt heeft gebracht en dat is jammer, want de huidige One mini is op heel veel vlakken echt een goed toestel. 

Beschikbaarheid

Wanneer we de opvolger van de One mini gaan zien en of dat zal zijn samen met de presentatie van de opvolger van de One is onbekend. Deze laatste wordt zeer waarschijnlijk eind maart gepresenteerd in New York

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk