'Opvolger HTC One gaat HTC One+ heten en heeft Snapdragon 805-soc aan boord'

'Opvolger HTC One gaat HTC One+ heten en heeft Snapdragon 805-soc aan boord'

Specificaties

Deze week liet de bekende Twitteraar @Evleaks ons al kennis maken met wat de specificaties zouden zijn van de opvolger van de HTC One. Hierin werd gesproken over een 5 inch full HD-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels, 2GB RAM, WiFi ac, Sense 6 en Android 4.4 KitKat. Ook zou er op de achterkant weer een Ultrapixel-camera aanwezig zijn en zou de resolutie van de frontcam 2,1 megapixels bedragen.

HTC One+

Nieuwe geruchten over dit nieuwe vlaggenschip van HTC doen de ronde nadat een forumlid van XDA onder de naam Mike1986 nog specifiekere dingen online heeft gezet van deze opvolger. Het toestel zou namelijk HTC One+ gaan heten en daarmee wijzen op een enkele aanpasingen ten opzichte van het eerste toestel. Waar de HTC One X+ een paar kleine veranderingen kreeg ten opzichte van het eerste model, in de vorm van een iets hoger geklokte processor, meer intern geheugen, een andere finish van de behuizing en een iets betere frontcamera moet de HTC One+ wel meer dan dat gaan krijgen.

Opvolger HTC One zou HTC One+ gaan heten

Zo zou er een Qualcomm Snapdragon 805-soc aan boord zijn, die wordt bijgestaan door een Adreno 420 videochip. Het scherm zou beschermd worden door een laagje Gorilla Glass 3 en nu dus een grootte hebben van 5 inch, terwijl de eerste HTC One een 4,7 inch scherm heeft. De Ultrapixel-camera op de achterkant van het toestel zou ook verbeterd zijn een een resolutie krijgen van 6 of 8 megapixels ten opzichte van de 4 megapixel-resolutie en een 'dubbele lens' bevatten. Eerder schreven we al over verwisselbare lenzen, dus wie het bij het rechte eind heeft en of dit überhaupt gaat gebeuren blijft nog even de vraag. Tevens zou het toestel geen capacitieve buttons meer hebben, waarschijnlijk om de grootte van de behuizing toch nog enigszins binnen de perken te houden.

De accu zou volgens het XDA-forumlid een capaciteit hebben van 2900mAh wat 600mAh meer is dan de huidige One en last but not least zou er een microSD-kaartslot aanwezig zijn in het toestel om het (nog onbekende) interne geheugen uit te kunnen breiden. Eerdere geruchten spraken over een 10,1 Ultrapixel-camera en een accucapaciteit van 3000mAh. Ook de welbekende fingerprintreader die ook op de HTC One Max te vinden is zou worden gebruikt in de opvolger van de HTC One.

Beschikbaarheid

Wanneer dit nieuwe vlaggenschip van HTC wordt gepresenteerd blijft natuurlijk koffiedik kijken en sommige specificaties lijken te mooi om waar te zijn. Maar wij kunnen in ieder geval niet wachten en hopen natuurlijk op een Snapdragon 805-soc, vooral na het zien van verschillende demo's, en ook een microSD-slot lijkt ons een hele fijne verwelkoming.

HTC One (M8)
2600 mAh
5 inch - 1920x1080 px
16/32 GB
Qualco Snapdragon 801

Meer info

HTC One (M8)
2600 mAh
5 inch - 1920x1080 px
16/32 GB
Qualco Snapdragon 801

Meer info

Lees meer over:
HTC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties