Oprichters Instagram nemen ontslag

Oprichters Instagram nemen ontslag

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Ontslag

Kevin Systrom, directeur van Instagram, en Mike Krieger, de technisch directeur, hebben het managementteam van Instagram en Facebook maandag op de hoogte gesteld van hun beslissing om te vertrekken Dat zeggen bronnen binnen het bedrijf die op voorwaarde van anonimiteit spraken, omdat ze niet bevoegd zijn om de zaak publiekelijk te bespreken.

Systrom en Krieger gaven volgens de bronnen geen reden om af te treden, maar ze zeiden dat ze van plan waren om vrij te nemen na het verlaten van Instagram. De oprichters kennen elkaar sinds 2010, toen ze werkten aan een softwareproject, dat uiteindelijk resulteerde in Instagram. Het werd een sociaal netwerk dat dat nu meer dan een miljard gebruikers heeft.

Iets nieuws

In een verklaring op maandag laat Systrom weten dat hij en Krieger "klaar zijn voor een volgend hoofdstuk" en ze wezen erop dat ze iets nieuws wilden creëren. "We zijn van plan om wat vrije tijd te nemen om onze nieuwsgierigheid en creativiteit opnieuw te ontdekken", zei Systrom. "Voor het bouwen van nieuwe dingen moeten we een stap terug zetten, begrijpen wat ons inspireert, en dat afstemmen op wat de wereld nodig heeft. Dat is wat we van plan zijn om te doen." Mark Zuckerberg, de topman van Facebook, prees de stichters van Instagram in een verklaring en zei dat hij ze het allerbeste toewenste en ernaar uitkijkt om te zien wat ze nu gaan creëren.

Het vertrek van Kevin Systrom en Mike Krieger creëert onzekerheid rond de app. Het is onduidelijk wie het bedrijf nu zal leiden, en of die persoon de langdurige succesreeks van Instagram kan voortzetten. Marne Levine, die voorheen de chief operating officer van Instagram was, verliet eerder deze maand haar functie bij Instagram om terug te keren naar Facebook en partnerships te leiden.

Design Instagram

Via: The New York Times

Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk