OPPO's oprolbare ‘OPPO X 2021’ telefoon lijkt rijp voor productie

OPPO's oprolbare ‘OPPO X 2021’ telefoon lijkt rijp voor productie

OPPO liet eind 2020 zien dat het bedrijf werkte aan een oprolbare telefoon. Nadat het uit de doeken was gedaan dat OPPO eraan zou werken, kwam het teleurstellende bericht dat deze vouwbare telefoon niet op de markt zou komen. Een tweetal ‘hands-on video's’ tekenen een ander verhaal.

OPPO's oprolbare telefoon

OPPO was één van de eerste fabrikanten die te kennen heeft gegeven te werken aan een oprolbare telefoon – LG liet op het einde van zijn LG Wing-lancering namelijk een teaser zien van wat mogelijk de LG Rollable is. Beide fabrikanten lijken daarmee onderweg om hun eerste vouwbare telefoons te lanceren: wie er als eerst zijn vouwbare telefoon zal lanceren, is lastig om te zeggen. OPPO liet wel weten dat het voor zijn ‘concepttelefoon’, de OPPO X 2021, geen commerciële release gepland had staan.

Daarmee lijkt OPPO voorlopig de bal af te kaatsen, waarmee LG aan zet is. Opvallend is echter dat er recent meerdere hands-on-video's zijn verschenen van de OPPO X 2021, die het toestel in werkende staat laten zien. Het beoordelen van het kwaliteitsgevoel dat men krijgt is lastig vanuit zulke hands-on-video's. Na een eerste blik te hebben geworpen op de video's, lijkt de telefoon rijp te zijn voor de verkoop aan consumenten.

Vloeiende uitschuifmanoeuvre

Twee hands-on video's die op YouTube verschenen, tonen het schuifmechanisme van de X 2021 van OPPO in actie. Met twee tikjes op de zijkant van het toestel schuiven een tweetal ‘Roll Motors’ in de telefoon het scherm verrassend vloeiend uit. Daarmee groeit het schermformaat van 6,7-inch, naar 7,4-inch in uitgerolde staat. Naast het tikken op de zijkant van de telefoon, kan men ook vegen over de zijkant van de oprolbare telefoon om het Roll Motor-systeem te activeren.

Niet alleen de hardware op de OPPO X 2021 lijkt productierijp, dat geldt ook voor de software die in deze fase op het toestel draait. Video's schalen bijvoorbeeld moeiteloos als het scherm weer wordt opgerold. Wel is het lastig om te zeggen wat de algemene software-ervaring is. Het is mogelijk dat grove fouten in de software zijn weggelaten uit de video's – of dat ze zich niet hebben voorgedaan tijdens de hands-on sessies.

Extra interne verstevigingen

Vouwbare telefoons maken gebruik van flexibele OLED-panelen, en zoals bekend moeten schermen die gevouwen – en in dit geval zelfs opgerold – worden, goed beschermd worden. OPPO heeft op zijn OPPO X 2021 een Warp Track toegevoegd. Dat is een interne metalen laag die ervoor moet zorgen dat het scherm niet beschadigd raakt bij het rollen, of bij regulier gebruik. Het metalen deel van de Warp Track is slechts 0,1mm dik.

Of en wanneer OPPO van plan is zijn X 2021 te lanceren, is nog onbekend. Voorlopig lijkt OPPO meer te focussen op het ontwikkelen van de technologie, dan op het daadwerkelijk uitbrengen ervan.

Dat deed het bedrijf eerder ook met de periscoop-technologie voor telefoons. Het bedrijf liet dit tijdens MWC 2019 zien als innovatie, maar bracht de technologie toen niet direct op de markt. Zou jij willen dat OPPO de oprolbare telefoon uitbrengt? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Lees meer over:
OPPO Rollables OPPO X 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties