OPPO X 2021 is de eerste oprolbare telefoon, dit moet je erover weten

OPPO X 2021 is de eerste oprolbare telefoon, dit moet je erover weten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OPPO heeft tijdens een online event zijn eerste oprolbare smartphone getoond, en het gaat daarbij om een smartphonescherm dat je kan uitrollen tot een tablet. De OPPO X 2021 is een concepttoestel.

OPPO X 2021

Gisteren, naar de aanloop van de OPPO Inno Day verraste OPPO ons met zijn teasers voor een oprolbare smartphone. Vandaag heeft het bedrijf de OPPO X 2021 getoond. Dat is een telefoon met een 6,7 inch AMOLED-scherm dat je kan uittrekken tot een 7,4 inch tabletscherm.

Volgens OPPO krijgen gebruikers zo de vrijheid om het scherm aan te passen afhankelijk van wat ze het meeste verkiezen op het moment. Of je nu een game speelt in de 16:9-beeldverhouding of een video in een 21:9-aspect ratio voor cinema, in beide gevallen kan het scherm uitrollen tot het meest gewenste formaat.

OPPO X 2021 is de eerste oprolbare telefoon, dit moet je erover weten

Technische uitdagingen

De OPPO X 2021 heeft binnenin een Roll Motor die het scherm kan doen uitrollen, en die rol heeft een diameter van 6,8 millimeter. Die diameter is niet onbelangrijk, want OPPO experimenteerde naar eigen zeggen met verschillende ontwerpen om zo ervoor te zorgen dat er geen zichtbare naad is op de plaats waar het scherm wordt uitgerold. Het zorgt er ook voor dat de achterzijde van het toestel volledig plat is. Toch was er nog meer nodig, want het scherm had ook versteviging nodig om te blijven functioneren als het regelmatig wordt opgerold. OPPO ontwikkelde daarvoor de Warp Track-laag en die is slechts 0,1 mm dik.

Voorlopig is de X 2021 slechts een concepttoestel waarmee het bedrijf zijn technologie in de eerste plaats wil showcasen, maar het bedrijf stelt wel dat het een oprolbare telefoon wil uitbrengen als de tijd er rijp voor is. We weten ook dat OPPO niet de enige is die een zogenaamde 'rollable' wil uitbrengen, want ook LG werkt aan zo'n toestel. Wat denk jij van het concept van OPPO? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk