‘OPPO Watch 2 is de tweede smartwatch met de Snapdragon Wear 4100’

‘OPPO Watch 2 is de tweede smartwatch met de Snapdragon Wear 4100’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Wear OS-gebruikers vroegen jarenlang om energiezuinigere chipsets. Toen Qualcomm vorig jaar de zuinigere en snellere Snapdragon Wear 4100-serie aankondigde, werd deze dan ook met gejuich ontvangen. Bij fabrikanten bleef het stil: enkel Mobvoi nam de Wear-chipset in gebruik. OPPO zou nu de tweede fabrikant zijn, dat blijkt uit uitgelekte informatie over de Watch 2.

OPPO Watch 2

Nadat OPPO vorig jaar met zijn Watch instapte in het Wear OS-ecosysteem, bleef het onbekend of het een éénmalige actie was, of dat de fabrikant plannen had om op de lange termijn in het Wear-ecosysteem actief te blijven. Uitgelekte details over een aanstaande Wear OS-horloge van OPPO – die mogelijk bekend komt te staan als de OPPO Watch 2 – wijzen op de laatstgenoemde optie. Het bedrijf lijkt daarbij ook klaar om het Wear-ecosysteem te willen versnellen, door gebruik te maken van een snellere chipset van Qualcomm.

OPPO's eerste Wear OS-horloge, de OPPO Watch, werd aangedreven door de Snapdragon Wear 3100-chipset. Volgens XDA wisselt OPPO voor de Watch 2 naar de nieuwere Qualcomm Snapdragon Wear 4100-serie. Chipsets uit de Wear-serie worden door Qualcomm ontwikkeld voor wearables en smartwatches, waarbij de focus ligt op relatief vlotte prestaties tegen een laag energieverbruik. Met de Snapdragon Wear 4100 is het energieverbruik wederom omlaag gebracht, terwijl de chipset krachtiger is dan de Wear 3100.

Gerelateerde artikelen

Details in de software van de OPPO Watch 2 wijzen verder op een upgrade in het opslaggeheugen van de horlogereeks. OPPO bracht de originele Watch op de markt met 8 GB-opslaggeheugen. Vanaf de Watch 2 moet dit zijn opgehoogd naar 16 GB-opslaggeheugen. Of het werkgeheugen in de Watch 2 eveneens wordt geüpgraded, is niet bekend. Gezien de komst van lokale muziekopslag voor Spotify en YouTube Music naar Wear OS, is dit geen overbodige luxe.

‘Ongewijzigd ontwerp’

Uit informatie in handen van XDA blijkt dat OPPO voornemens is om twee formaten van de Watch 2 op de markt te brengen – een 42mm en een 46mm-variant. Verder werd bekend dat de horloges uit de Watch-serie ondersteuning bieden voor LTE-netwerken middels een eSIM-optie. Daarnaast is het mogelijk de Watch 2 te verbinden via wifi-netwerken. Van de OPPO Watch is nooit een LTE-versie in Nederland of België uitgebracht, het is dus maar de vraag of de LTE-varianten van de Watch 2-serie de Benelux zal bereiken.

Dit is mogelijk de OPPO Watch 2, beeld: XDA-Developers

Dit is mogelijk de OPPO Watch 2, beeld: XDA-Developers

Hoe de OPPO Watch 2 eruit zal komen te zien, is nog niet bekend. Er zijn wel afbeeldingen van een Chinese OPPO-poster gepubliceerd, maar het is niet bekend of de smartwatch op die poster ook de OPPO Watch 2 betreft. Mocht de afbeelding op de poster de Watch 2 tonen, dan is heeft OPPO zijn focus bij de Watch 2 gelegd op de hardware, terwijl het ontwerp gelijk is gebleven met de originele Watch.

Draait op Wear (OS)

Meestal zetten fabrikanten Snapdragon Wear-chipsets enkel in voor horloges die draaien op het Wear OS-platform. Het lijkt ons dan ook logisch dat OPPO ervoor kiest om de smartwatch in Europa met Wear OS uit te brengen, net zoals het geval was met de OPPO Watch in juli 2020. Wel blijft het de vraag of OPPO zijn smartwatch gaat uitbrengen met de huidige Wear OS-software, of dat het wacht tot de lancering van het vernieuwde Wear-platform, dat is ontstaan in een samenwerking tussen Google en Samsung.

Gerelateerde artikelen

Wanneer OPPO de Watch 2 gaat uitbrengen in Europa, is nog niet bekend. Het Chinese bedrijf heeft nog geen details bekendgemaakt over de Chinese lancering; vermoedelijk zal OPPO de Watch eerst uitbrengen in China en volgt een wereldwijde lancering op een later tijdstip. Wat verwacht jij van de Watch 2? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk