OPPO vernieuwt zijn updatebeleid: dit is er verbeterd

OPPO vernieuwt zijn updatebeleid: dit is er verbeterd

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

OPPO gaat zijn updatebeleid verbeteren. Net als Samsung en dochtermerk OnePlus belooft het bedrijf vier Android-upgrades en vijf jaar software-updates. Er zit wel een addertje onder het gras.

Beter updatebeleid, maar...

OPPO heeft bekend gemaakt dat het zijn updatebeleid heeft verbeterd. In een bericht meldt de Chinese fabrikant onder andere het volgende: ''OPPO heeft het nieuwe ColorOS-updatebeleid aangekondigd. Dit omvat de toezegging om vanaf 2023 vier grote ColorOS-updates te garanderen met 5 jaar beveiligingspatches voor wereldwijde gebruikers op geselecteerde vlaggenschipmodellen. Hiermee wil OPPO duurzamere en stabielere intelligente ervaringen bieden aan wereldwijde gebruikers door voort te bouwen op ColorOS.''

Het bedrijf spreekt dus over 'geselecteerde vlaggenschipmodellen' in 2023. Dit houdt dus in dat huidige vlaggenschepen niet profiteren van het verbeterde updatebeleid. Onder andere de OPPO Find X5 Pro moet het dus blijven doen met drie Android-upgrades en vier jaar beveiligingsupdates. Ook de huidige én aankomende low-end en midrange-smartphones van de fabrikant hebben geen profijt van het vernieuwde beleid.

Gerelateerde artikelen

Concurrenten 

Alleen Samsung en OnePlus bieden voor hun smartphones op dit moment vier Android-upgrades en vijf jaar lang software-updates aan. Google, de maker van Android, is er ook niet tegen opgewassen. Bij het updatebeleid van Samsung en OnePlus moet je echter ook een kanttekening plaatsen. Samsung biedt voor al hun huidige high-end smartphones én degene van vorig jaar dit updatebeleid aan. Daarbij profiteren ook veel midrange-smartphones van het merk - denk aan de Galaxy A53 en de Galaxy A33 - van het updatebeleid. Veel andere smartphones van het merk krijgen drie Android-upgrades en vier jaar beveiligingsupdates.

Het vernieuwde updatebeleid van OnePlus en OPPO is - zoals je hierboven al hebt kunnen lezen - enkel beschikbaar voor 'geselecteerde toestellen die vanaf 2023 op de markt komen'. Andere telefoons kunnen rekenen op twee Android-upgrades en drie jaar beveiligingsupdates. De beveiligingsupdates moeten elke maand worden uitgerold.

Ben jij tevreden met deze plannen van OPPO? Laat het ons weten in de reacties. Meer over het nieuwe updatebeleid van OnePlus lees je in dit artikel.

OPPO vernieuwt zijn updatebeleid: dit is er verbeterd

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk