De OPPO RX 17 Pro kan nu objecten meten met zijn TOF 3D-camera

De OPPO RX 17 Pro kan nu objecten meten met zijn TOF 3D-camera

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OPPO RX 17 Pro

De OPPO RX 17 Pro werd gelanceerd met een wel heel bijzondere camera set-up. Het toestel komt niet met de gebruikelijke groothoeklens of optische zoom, maar kreeg daarentegen een zogenaamde Time of Flight (TOF) 3D-camera. Die camera is in staat om nauwkeurig driedimensionale objecten op te meten. Zo kan je bijvoorbeeld zonder een fysiek meetinstrument te gebruiken, met behulp van je telefoon ontdekken of een kast die je in een meubelwinkel ziet al dan niet te groot is voor in je interieur.

Bij de lancering van de OPPO RX 17 Pro werd de TOF-camera wel in de verf gezet, maar er was nog geen software voorhanden om de functionaliteiten van de 3D-camera te benutten. Daar wil de Chinese fabrikant nu verandering in brengen met zijn AR Meting-app. Voorlopig gaat het nog slechts om een bètaversie, maar deze app moet gebruikers uiteindelijk in staat stellen om afstanden te meten, lengtes te bepalen en de graden van een hoek te berekenen.

OPPO RX17 Pro

Laurence ging aan de slag met de OPPO RX 17 Pro in zijn review

Zo werkt het

Volgens OPPO zal de applicatie erg intuïtief werken. Het meten van objecten gebeurt aan de hand van een kruisje dat je op het beginpunt plaatst van de lengte die je wil meten. Vervolgens plaats je een tweede kruisje om het eindpunt van een lengte aan te duiden. Je beweegt ten slotte je telefoon tussen de twee punten en vervolgens wordt de lengte bepaald.

Afbeeldingen van AR Meting in de praktijk

Als je vier punten toevoegt kan je de oppervlakte van een rechthoek bepalen

AR Meting kan ook een hoek bepalen, en dat gebeurt door met je vinger twee lengtes te trekken. Vervolgens laat de app zien hoe groot de hoek is tussen beide lengtes. Een laatste functie laat je afstanden bepalen. De app laat je per object realtime zien hoe ver het van jou verwijderd is.

AR Meting in de praktijk

De telefoon bepaalt de afstand van jouw tot objecten in beeld

Beschikbaarheid

De AR Meting-app is voorlopig nog in bèta en OPPO sleutelt er naar eigen zeggen nog volop aan. Het bedrijf stelt daarom dat de nauwkeurigheid van metingen nu nog kan variëren, maar hopelijk is dat probleem in de stabiele versie verholpen. Je kan AR Meting hier alvast downloaden om de app uit te proberen. Belangrijk is dat je RX 17 Pro-telefoon op de laatste versie van Color OS werkt, dat is de softwareschil van OPPO.

Heb jij de app succesvol kunnen testen? Wat vind je van de gedachte van 3D-metingen nemen met je telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

OPPO RX17 Pro

De OPPO RX17 Pro heeft verder ook een vingerafdrukscanner onder het scherm

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk