OPPO Reno 5 Pro Plus 5G officieel:  zijn hoesje verandert van kleur

OPPO Reno 5 Pro Plus 5G officieel: zijn hoesje verandert van kleur

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OPPO heeft zijn kerstbaby, de OPPO Reno 5 5G Pro Plus, voorgesteld. De telefoon heeft een grotere accu gekregen en een verbeterde camera-opstelling ten opzichte van de Reno 4-reeks. De nieuwe Reno is alvast in India aangekondigd en hij heeft een hoesje dat van kleur verandert.

OPPO Reno 5 Pro Plus 5G

Met kerst trakteert OPPO ons dit jaar op de Reno 5 Pro Plus 5G. De telefoon is als eerste in India voorgesteld. Als we naar de smartphone kijken dan valt ons vooral de gelijkenissen op met de Reno 4-reeks, maar de telefoon onderscheid zich wel met een nieuwe camera-opstelling en een grotere accu. Al is het meest opvallende aspect wel zijn elektrochrome hoesje. Dat is een hoesje gemaakt van glas dat een elektrisch signaal geleid waardoor de smartphone ven kleur verandert. Je kan de keurverandering activeren door het hoesje aan te raken. We zagen een vergelijkbare technologie onlangs nog in de OnePlus 8T Concept.

Daarnaast is er het scherm. Net al bij de Reno 4-reeks zien we bij de Reno 5 Pro Plus 5G een 6,55 inch AMOLED-paneel met een resolutie van 2400 x 1080 pixels. Hij heeft verder ook een 90 Hz-verversingssnelheid en een camera-inkeping in de linkerhoek. De verschillen met de Reno 4-reeks hebben vooral te maken met de helderheid. De Reno 4 Pro had een paneel met een helderheid van 500 nits, maar dat is met de Reno 5 Pro Plus 5G verhoogd naar 1100 nits, De vingerafdrukscanner zit ook onder het scherm.

OPPO Reno 5 Pro Plus 5G officieel:  zijn hoesje verandert van kleur

Prestaties, accu en camera

Als we dan naar de motor kijken van deze smartphone dan vinden ze de Snapdragon 865 van Qualcomm. De Xiaomi Mi 11 zal namelijk de eerste smartphone zijn die met de nieuwe Snapdragon 888 verschijnt, en dat op 28 december. Toch zal deze telefoon wel een stuk krachtiger zijn dan de Reno 4 Pro die met een Snapdragon 765G verscheen. OPPO geeft de telefoon verder 8 GB of 12 GB RAM mee en dat met respectievelijk 128 GB of 256 GB opslag. De fabrikant gebruikt de snelle UFS 3.1-opslag.

Gerelateerde artikelen

Verder is er nog de accu, want die wordt vergroot tot 4500 mAh, en OPPO levert de telefoon met zijn krachtige 65 watt snellader. De telefoon komt ook meteen met Android 11 uit de doos en ook met OPPO's eigen ColorOS 11.1-schil. De Reno 5 Pro Plus 5G kreeg ook een nieuwe cameraopstelling met een 50 MP hoofdcamera. De hoofdsensor komt met een f/1.9-diafragma en heeft een sensorgrootte van 1/1.56 inch. Verder is er nog een 13 MP telecamera, een 16 MP groothoekcamera en een 2 MP macrocamera.

OPPO Reno 5 Pro Plus 5G officieel:  zijn hoesje verandert van kleur

Beschikbaarheid

De OPPO Reno 5 Pro Plus 5G is in India aangekondigd en het is daarom nog niet bekend of hij ook naar Nederland komt. We hebben contact opgenomen met OPPO Nederland voor meer informatie en we passen dit artikel aan zodra we antwoord hebben.

OPPO Reno 5 Pro Plus 5G officieel:  zijn hoesje verandert van kleur

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk