OPPO Reno 4 en OPPO Watch wereldwijd aangekondigd, dit moet je weten [Update]

OPPO Reno 4 en OPPO Watch wereldwijd aangekondigd, dit moet je weten [Update]

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

*Update 31/07 om 18:00 uur: OPPO heeft aan onze redactie bevestigd dat de Reno 4-reeks naar Europa komt met 5G-ondersteuning. Over de prijs en beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend, en ook over de OPPO Watch is nog niets geweten.

OPPO Reno 4 (Pro)

OPPO heeft zijn nieuwe midrange-telefoons aangekondigd: de Reno 4 en de Reno 4 Pro. De toestellen werden eerst in China voorgesteld, maar nu volgde dan eindelijk de wereldwijde lancering dankzij een aankondiging van OPPO Thailand. We bespreken de belangrijkste specificaties en verschillen met de Chinese variant.

De Reno 4 Pro heeft een gebogen AMOLED-scherm met een 6,5 inch formaat en een resolutie van 2400 x 1080 pixels. Zijn scherm heeft ook een 90 Hz verversingssnelheid en er is een kleine inkeping voor de selfiecamera. De gewone Reno 4 heeft dan weer een vlak 6,4 inch AMOLED-scherm met een grotere inkeping voor twee selfiecamera's. Beide toestellen hebben een vingerafdrukscanner onder het scherm.

Beelden van de telefoon

Prestaties, accu en camera

De motor van beide telefoons vormt de Snapdragon 720G-chipset die zonder 5G-ondersteuning komt. Beide toestellen hebben ook 8 GB RAM en 128 GB opslag. Een opvallend verschil met de Chinese versies van deze toestellen is dat de gewone Reno 4 geen krachtige 65 watt snellader krijgt, maar een 30 watt exemplaar. De krachtige Super VOOC 4.0-oplader is wel beschikbaar voor de Pro-versie. De Reno 4 heeft een 4015 mAh accu terwijl de Reno 4 Pro komt met een 4000 mAh accu, en beide toestellen hebben een 3,5 mm audiojack. Ze draaien elk op Android 10 en de ColorOS 7.2-schil.

Beelden van de producten

De Reno 4 en de Pro-versie hebben achterop dezelfde camera-opstelling gekregen voor de variant die buiten China wordt gelanceerd. Ten opzichte van het Chinese toestel ruilde de gewone Reno 4 laser-autofocus om voor een 2 MP dieptecamera. De telefoons hebben nu een 48 MP hoofdcamera, een 8 MP dieptecamera, een 2 MP macrocamera en een een 2 MP dieptecamera. Aan de voorkant zijn er wel verschillen tussen de Reno 4 en Pro-variant. De gewone Reno 4 heeft namelijk een 2 MP dieptecamera naast de 32 MP hoofdcamera, en de Pro-versie moet het enkel met die hoofdcamera stellen.

OPPO Watch

Zoals eerder verwacht werd, heeft OPPO ook de 'global'-variant van zijn OPPO Watch aangekondigd. De Chinese fabrikant bracht die smartwatch al in maart uit in zijn thuisland. OPPO's horloge komt in een 46 mm-variant en een 41 mm-model. Dat grotere horloge heeft een 1,9 inch AMOLED-scherm, en het bedrijf gaf de kleinere variant een 1,6 inch scherm.

Beelden van de producten

Als we naar de prestaties kijken, dan zien we dat OPPO alsnog de nieuwere Snapdragon Wear 3100 in de smartwatch heeft gestopt, samen met een tweede processor die het horloge energiezuiniger maakt. Dat moet ervoor zorgen dat je de Watch 35 uur lang kan gebruiken. Als laatste is er de software, want OPPO gebruikt in tegenstelling tot het Chinese horloge Googles Wear OS als besturingssysteem. De OPPO Watch is ook waterbestendig, hij heeft een nauwkeurige hartslagmeting, ingebouwde gps, NFC en verschillende modi om je activiteiten te tracken.

Beelden van de producten

Beschikbaarheid

Er is nog niets bekend over een eventuele komst van de Reno 4-reeks en de OPPO Watch naar Nederland, maar OPPO Nederland heeft al wel bevestigd dat er een versie met 5G naar West-Europa komt. Over de OPPo Watch is nog niets bekend.

OPPO's telefoons zijn beschikbaar in de kleuren Starry Night en Silky White. De Watch vind je dan weer in de kleuren Silver Mist, Black en Pink Gold. De OPPO Reno 4 zal omgerekend vanaf 325 euro te koop zijn, terwijl de OPPO Watch omgerekend minstens 168 euro kost.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk