'OPPO Reno 3 (Pro): standaard een 5G-modem en Snapdragon 765G'

'OPPO Reno 3 (Pro): standaard een 5G-modem en Snapdragon 765G'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OPPO Reno 3-reeks

OPPO is erg snel in het uitbrengen van nieuwe varianten van zijn OPPO Reno-reeks. Vijf maanden na het verschijnen van de OPPO Reno stond de OPPO Reno 2 al voor de deur. Hoewel dat toestel slechts twee maanden geleden naar Nederland kwam, hebben we nu alvast renders gezien van zijn opvolger het bedrijf plaatst zelf informatie over de Reno 3 en en Reno 3 Pro op zijn website.

De OPPO Reno 3-reeks neemt afscheid van de kenmerkende pop-up camera die vaak qua uiterlijk met een haaienvin werd vergeleken. De Reno 3 Pro krijgt daarentegen linksboven een scherminkeping en de gewone Reno 3 krijgt er een in het midden. De Chinese regulator TENAA onthult ook al enkele specificaties van de Reno 3 Pro, en we leren zo dat het toestel een 6,5 inch AMOLED-scherm krijgt met een in-screen-vingerafdrukscanner.

renders van de telefoon

Standaard met 5G

Wat nog opmerkelijker is dat beide toestellen een 5G-modem krijgen. De OPPO Reno 3 Pro gebruikt de nieuwe Qualcomm Snapdragon 765G-processor. Dat is een chipset met een geïntegreerde 5G-modem. De Reno 3 krijgt daarentegen een chipset van MediaTek, maar het is nog niet bekend om welke het precies gaat. De Pro-versie krijgt verder 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslag samen met een 3935 mAh-accu.

renders van de telefoon

Beide toestellen hebben op de achterkant vier camera's, maar nog niet alle details zijn hierover bekend. We weten alleen dat de Pro-versie dat hij een 48 MP hoofdcamera heeft en verder sensors met 13 MP, 8 MP en 2 MP. Het toestel zou ook opnieuw 5x optische zoom krijgen, maar het is niet duidelijk of het gaat om optische zoom of OPPO's zogenaamde Hybrid Zoom.

Het is nog niet bekend wanneer de toestellen verschijnen en hoeveel ze zullen kosten. Wat denk jij van deze telefoons? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk