Update: 'OPPO komt op 10 april met nieuwe Reno-reeks met 10x lossless zoom'

Update: 'OPPO komt op 10 april met nieuwe Reno-reeks met 10x lossless zoom'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Update 26/03 om 16 uur: OPPO heeft aan onze redactie laten weten dat 10x Lossless zoom een nieuwe naam heeft gekregen, namelijk 10x Hybrid Zoom.

OPPO Reno

Reno is de naam voor een nieuwe productreeks binnen OPPO die ook in Nederland zal worden gelanceerd. Reno zal vermoedelijk als merk binnen OPPO meer op jongeren gericht zijn zoals Honor voor Huawei dient als een jongerenmerk. Volgens Gizmochina is het niet lang meer wachten op de eerste Reno-telefoons van OPPO, want op 10 april zouden ze in China gelanceerd worden.

OPPO heeft dat in Chino op sociale media bekend gemaakt en het bedrijf sprak daarbij over twee modellen. Als eerste gaat het over een high-end model dat zal komen met de 10x lossless zoom technologie waarmee je tot 10 keer een object kan vergroten zonder kwaliteitsverlies in je foto's. OPPO toonde die technologie al op MWC, maar deze Reno-telefoon zou de eerste voor consumenten zijn die de verbeterde camera aan boord heeft. Mogelijk komt dit toestel ook met de krachtige Qualcomm Snapdragon 855.

Midrange Reno

Er is al meer bekend over de tweede variant waar de Chinese fabrikant over spreekt die zich meer in het hogere middensegment zal bevinden. Dat toestel krijgt volgens de geruchten een Qualcomm Snapdragon 710 samen met een 48 MP Sony camera, de IMX586 sensor die we kennen uit de Honor View 20 en waar we al mee aan de slag gingen. Het toestel krijgt ook een 6,4 inch Full HD-scherm, maar mist dus de 10x lossless zoom-functie.

De eerste Reno-telefoons worden in China verwacht op 10 april, maar vermoedelijk zullen we later opnieuw een internationale versie te zien krijgen van de toestellen die ook naar Nederland komt. Zo lanceerde OPPO vorig jaar in de zomer zijn R17 en R17 Pro en eind vorig jaar kwamen bij ons dan de OPPO RX17 Pro en de RX17 Neo op de markt. Voorlopig zijn er dus nog veel mysteries over de Reno-reeks, maar hopelijk zullen de puzzelstukken vanaf 10 april in elkaar gaan vallen. Ben jij benieuwd wat ons te wachten staat? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

OPPO RX17 Pro

De OPPO RX17 Pro met zijn Time of Flight 3D-camera

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk