‘OPPO maakt zich op voor Europees hoofdkantoor in Duitsland’

‘OPPO maakt zich op voor Europees hoofdkantoor in Duitsland’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OPPO in Duitsland

Het is niet de eerste keer dat geruchten over een Europees hoofdkantoor voor OPPO de ronde doen. Volgens verschillende media, waaronder MobileWorldLive, zou OPPO zijn plannen hebben laten zien in een meeting op zijn Chinese hoofdkantoor. De burgemeester van Düsseldorf, Thomas Geisel, zou bij dit gesprek aanwezig zijn geweest om de plannen in ontvangst te nemen. Tony Chan, founder van OPPO, gaf daarnaast nog een voorspelling voor de komende jaren: het wil immers een marktaandeel van 15 procent behalen in Duitsland, door binnen vijf jaar ongeveer vier miljoen telefoons te verkopen.

Vacature OPPO HR

OPPO's vacature voor een HR Manager in Düsseldorf, Duitsland

Sinds de geruchten bleef het aardig stil omtrent het openen van een hoofdkantoor in Duitsland. Tot nu toe, Androidworld kreeg via een lezer namelijk de beschikking over concrete informatie. Zo is er op LinkedIn te zien dat er een functie open staat, voor een HR Manager in Duitsland. Er staan daarnaast al verschillende mensen aan het roer, zo zou 'Johnny' CEO zijn van OPPO Duitsland. Daarnaast zien we dat Michael Rief sinds september 2019 actief is bij OPPO als Account Manager, in Düsseldorf – net zoals Johnny. Als laatste is Nils Stockdale, actief als Sr. Product Marketing Manager, tevens in 'Düsseldorf en omstreken'.

Europees hoofdkantoor

Toen het gerucht naar buiten kwam over een Europees hoofdkantoor, bleef nog onbekend wat de Chinese onderneming daar precies ‘uit zou willen halen’. Gezien OPPO inmiddels vacatures open heeft staan voor een kantoor in Düsseldorf, is de komst van een Europees hoofdkantoor zo goed als bevestigd. De huidige functies lijken echter meer gericht te zijn op Duitsland: er is nog maar vrij weinig te zien van het ‘Europese’ aspect van het kantoor. Uiteraard zou het zo kunnen zijn, dat er de komende tijd nog meer bekendgemaakt zal worden over het hoofdkantoor van OPPO.

OPPO CEO Duitsland

Het is duidelijk te zien dat OPPO ervaren personeel heeft binnengehaald

OPPO heeft zich bij het aannemen van de CEO, Account Manager en Sr. Product Marketing Manager, duidelijk gericht op ervaren personeel. Stockdale heeft voor zijn functie bij OPPO gewerkt voor een Chinese concurrent: Huawei. Rief heeft juist een lang verleden bij smartphonefabrikant HTC, en de CEO van OPPO Duitsland, Johnny, is afkomstig van Xiaomi. Zoals eerder aangegeven, de bedoeling van het kantoor is ons nog onduidelijk. Het is uiteraard mogelijk dat OPPO op een later moment zijn Research en Development-afdeling – voor zijn Europese producten – naar Duitsland zal verplaatsen. Wie zal het zeggen...

Dank voor de tip, Robin!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk