OPPO: Geen plannen om oprolbare telefoon voor consumenten te lanceren

OPPO: Geen plannen om oprolbare telefoon voor consumenten te lanceren

OPPO heeft bekend gemaakt dat we voorlopig nog geen oprolbare OPPO X 2021 in de winkels zullen tegenkomen. Het bedrijf heeft nog meer tijd nodig alvorens zijn rollable-telefoon uitgroeit tot een product.

OPPO X 2021

Vorige week konden we allemaal onze ogen te kost geven met OPPO’s nieuwe concept voor een oprolbare telefoon. De X 2021 neemt afstand van het design van een klassieke vouwbare telefoon, en we zagen daarentegen een smartphonescherm dat je kan uittrekken tot een groter tabletformaat. Dat komt door het oprolmechanisme in de telefoon, en OPPO gaf al informatie over de uitdagingen die het moest trotseren om het scherm naadloos te laten doorvloeien en de naad te verbergen terwijl het wordt uitgerold.

“Hoewel er geen plannen zijn voor een commercialisatie op de korte termijn, zal dit dienen als een gids als het gaat om de transformatie, naar nieuwe vormen van producten in de nabije toekomst”, zegt het bedrijf tegen Android Authority. “Alvorens het tot een commercieel product kan uitgroeien moet er eerst marktonderzoek gebeuren en een zakelijk plan ontstaan. Dat kan tijd kosten.

Plastic scherm

We weten dus dat we nog niet meteen een oprolbare smartphone mogen verwachten van het Chinese techbedrijf, maar interessant is ook dat OPPO ook geen garantie geeft dat er überhaupt ooit een oprolbare smartphone van het merk op de markt komt. OPPO bevestigt ook dat zijn concept een plastic scherm gebruikt en dat dat paneel ook nog versteviging nodig heeft als het ooit op de markt moet verschijnen. OPPO heeft dus iets nodig dat vergelijkbaar is met het Ultra Thin Glass (UTG) van Samsung.

Na afloop van de OPPO Inno Day waar we de oprolbare smartphone zagen, werden smartphoneliefhebbers meteen enthousiast. Toch zien we wel vaker dat OPPO uitpakt met technologie die schijnbaar ver gevorderd is om ze dan toch niet meteen in een smartphone te introduceren. Dat was bijvoorbeeld het geval met OPPO’s concepten voor een selfiecamera onder het scherm. Uiteindelijk zullen ZTE en Xiaomi vermoedelijk de eersten zijn die de technologie in de praktijk toepassen.

OPPO: Geen plannen om oprolbare telefoon voor consumenten te lanceren

LG Rollable

Wat oprolbare telefoons betreft, weten we op basis van geruchten dat LG wel al plannen heeft om een rollable op de markt te brengen. het product heeft als codenaam Project B, maar de smartphone zelf zou de LG Rollable kunnen heten. LG’s toestel verschijnt naar verwachting in maart van 2021.

Kijk jij ernaar uit om de allereerste rollables te zien verschijnen? Spreken deze concepten jou meer aan dat de huidige generatie van vouwbare toestellen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
OPPO Rollables OPPO X 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties