OPPO Find X5 Pro ontvangt Android 13 Beta 1-update

OPPO Find X5 Pro ontvangt Android 13 Beta 1-update

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De OPPO Find X5 Pro ontvangt de Android 13 Beta 1-update. Daarnaast stelt OPPO een ColorOS-ontwikkelaarspreview beschikbaar, welke ook gebaseerd is op Android 13. De updates komen op dit moment alleen beschikbaar voor de OPPO Find X5 Pro.

Android 13 Beta 

Android 13 richt zich in grote lijnen onder andere op privacy en veiligheid. Zo biedt het een aantal updates waaronder nieuwe privacy-functies en sideload-beperkingen. Veel van deze punten wil OPPO ook verwerken in hun nieuwe versie van ColorOS.

OPPO zegt er in een persbericht dan ook het volgende over: ''Wij werken al lange tijd nauw samen met Google om de best mogelijke besturingservaring te leveren via ons ColorOS-besturingssysteem, gebaseerd op iedere versie van Google’s Android-besturingssystemen. Met het nieuwe Android 13 geloven we dat de prestaties van onze kwalitatieve producten, zoals het OPPO Find X5 Pro-vlaggenschip, volledig benut worden door ontwikkelaars en gebruikers.''

Je leest overigens meer over Android 13 via deze link. De nieuwe versie van het besturingssysteem van Google komt verder nog met onder andere de volgende nieuwe functies:

Gerelateerde artikelen

OPPO Find X5 Pro en Android 13

De enige OPPO-telefoon met de Android 13 Beta 1-update zal op dit moment de Find X5 Pro zijn, het huidige toptoestel van de Chinese fabrikant. Ontwikkelaars kunnen verder op dit moment de previewversie van ColorOS downloaden. Het is niet duidelijk wanneer ook de update met de tweede bètaversie van Android 13 uitrolt naar de Find X5 Pro.

OPPO is niet het enige merk dat alvast met de bèta van Android 13 aan de slag gaat. Je zal de testsoftware ook al kunnen installeren op onder meer telefoons van Nokia, Realme, OnePlus en ASUS, Xiaomi en Lenovo. Hoe je ermee aan de slag gaat, kan je hier lezen.

We hopen overigens te hopen dat de nieuwe versie van ColorOS een stuk stabieler zal zijn dan de huidige versie. In zijn review over de OPPO Find X5 Pro benoemde onze Sebastien namelijk een aantal problemen met de software:

"De Find X5 Pro had een aantal fouten in de interface en met de animaties. Wisselen tussen apps liep niet helemaal goed en er was ook een ernstige fout met het overzicht van meldingen. Daarom heeft OPPO me en in enkele dagen tijd tot twee keer toe verzocht om een nieuwe patch te installeren die een einde moest maken aan deze fouten. Ik kan je zeggen dat het niet de eerste keer is dat we een dergelijk verzoek krijgen, maar het gebeurt wel zelden en normaal ook niet tot tweemaal toe. Mijn Find X5 Pro hield een kritieke fout over aan de tweede update waardoor hij telkens herstartte na enkele minuten van gebruik. Het reviewtoestel werd uiteindelijk vervangen waarna de problemen waren opgelost."

"Ik verwacht dan ook geen problemen met de telefoons die voor verkoop zijn bedoeld. Alleen hoop ik dat deze softwarefouten geen voorbode zijn voor meer fouten als gevolg van nieuwe software-updates. Dat is een typisch probleem dat soms opduikt bij OnePlus-smartphones, maar we zijn het niet gewend van OPPO."

Sebastien in zijn review over de OPPO Find X5 Pro
  • Uniek design van keramiek
  • Kwalitatieve speakers
  • Softwarefouten
  • Camera's te inconsistent
Bekijk meer specificaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk