OPPO Find X2 Pro is beste cameratelefoon volgens DxOMark

OPPO Find X2 Pro is beste cameratelefoon volgens DxOMark

OPPO Find X2 Pro

De OPPO Find X2 Pro maakte alvast bij Androidworld een sterke indruk in onze eerste testen en dat komt onder andere door zijn interessante design en veelbelovende cameraprestaties. Dat laatste bevestigen ook de testers van de bekende DXoMark-test, want de telefoons staat samen met de Xiaomi Mi 10 Pro helemaal bovenaan de ranglijst van beste cameratelefoons.

OPPO's vlaggenschip gebruikt een 48 MP hoofdcamera, de Sony IMX689 die bekend staat op zijn grote 1/1.43" sensor. Verder is er een 13 MP periscoopcamera die 5x optische zoom mogelijk maakt die softwarematig verbeterd wordt tot 10x hybrid zoom. De laatste camera is een 48 MP groothoekcamera, de Sony IMX586.

Beelden van de test

Plus- en minpunten

DXoMark gaf de telefoon een score van 134 voor foto en 104 voor video, dat is net hetzelfde als bij de Mi 10 Pro van Xiaomi. De Find X2 Pro heeft volgens de testers een uitstekende autofocus, goede kleuren met een breed dynamisch bereik en sterke zoomprestaties op alle afstanden. Wat video betreft is de belichting goed in de meeste omstandigheden en hetzelfde geldt voor de kleuren, beeldstabilisatie en autofocus. Minder goed is het verlies van details aan de zijkanten van een frame tijdens het zoomen en het gebrek aan detail in grootboekbeelden.

Toch willen goede prestaties in DxOMark niet zeggen dat dergelijke camera's in de praktijk ook automatisch de beste zijn, want het wil in de eerste plaats zeggen dat de telefoon goed presteert in de testen. Fabrikanten worden er namelijk telkens van op de hoogte gesteld op welke manieren telefoons bij DXoMark worden getest, zodat ze op dergelijke manieren hun camera kunnen ontwikkelen.

In dit artikel kan onze eerste bevindingen lezen over de camera van de Find X2 Pro en een volledige review lees je binnenkort op Androidworld.

Beelden van de telefoon

Oppo Find X2 Pro
4260 mAh
6.7 inch - 3168 bij 1440 px
512 GB
Qualco Snapdragon 865

Meer info

Oppo Find X2 Pro
4260 mAh
6.7 inch - 3168 bij 1440 px
512 GB
Qualco Snapdragon 865

Meer info

Lees meer over:
OPPO

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer