OPPO lanceert ColorOS 11: dit zijn alle nieuwe functies

OPPO lanceert ColorOS 11: dit zijn alle nieuwe functies

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OPPO ColorOS 11

ColorOS 11 is de nieuwe softwareschil van OPPO die gebaseerd is op het nieuwe Android 11 dat vorige week is aangekondigd. ColorOS 11 bevat daardoor de nieuwe mogelijkheden die Google aan Android 11 heeft toegevoegd, met daarbij een aantal nieuwe functies van OPPO zelf: "Met het nieuwe Make Life Flow-concept behoudt ColorOS 11 de geliefde standaard Android-functies, terwijl het ook de uitgebreide gebruikersinterface-aanpassing biedt waar OPPO-gebruikers naar op zoek zijn."

OPPO is de eerste smartphonefabrikant die Android 11 uitbrengt voor zijn telefoons. Hiervoor heeft het bedrijf nauw samengewerkt met Google.

OPPO ColorOS 11

Veel meer personaliseren

OPPO heeft ColorOS 11 voorzien van heel veel mogelijkheden om de softwareschil naar eigen wens aan te passen. Gebruikers kunnen het volgende in de schil personaliseren, oftewel zelf maken:

- Always On Display

- Thema en achtergrond

- Lettertypen, pictogrammen

- Beltonen

Daarnaast is de donkere modus van Android in ColorOS 11 uitgebreid met drie kleurenschema's en contrastniveaus. Ook kunnen gebruikers met de OPPO Relax 2.0-app hun eigen white noise-mix samenstellen waardoor ze kunnen genieten van rustgevende geluidssamples. Er kan gekozen worden uit geluiden uit steden van over de hele wereld.

OPPO ColorOS 11

Meer efficiëntie

OPPO heeft de schil ook voorzien van handige tools die de gebruiker efficiënter om laat gaan met de nieuwe softwareschil. Een van de nieuwe functies is Three-Finger Translate die werkt met Google Lens. Deze functie is in samenwerking met Google ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers met een eenvoudige beweging met drie vingers tekst selecteren en vervolgens vertalen door middel van een screenshot.

De nieuwe functie Flexdrop moet het multitasken op een OPPO-telefoon verbeteren. Gebruikers kunnen tegelijkertijd video en tekst bekijken of snel schakelen tussen verschillende smarthome-apparaten. Deze apparaten kunnen worden bediend via het nieuwe Device Control-menu dat tevoorschijn komt als de powerknop lang ingedrukt wordt gehouden.

OPPO ColorOS 11

De nieuwe Super Power Saving-modus moet de accuduur van de telefoon verlengen. Gebruikers kunnen in deze modus zes apps selecteren die in de achtergrond blijven draaien als de accu bijna leeg is. De functie Battery Guard pauzeert het opladen van de accu als deze 's nachts voor 80% opgeladen is. OPPO gebruikt hier, net als andere fabrikanten, slimme algoritmen voor om te leren van de manier waarop de telefoon gebruikt wordt.

UI First 2.0 is een functie die de softwareschil soepeler moet laten draaien. Het RAM-gebruik wordt met 45% verhoogd, waardoor de reactietijd met 32% en de framesnelheid met 17% worden verbeterd. Dan is er nog AI App Preloading en SuperTouch. Deze onderdelen zorgen ervoor dat apps sneller worden gestart en het scherm sneller reageert op aanrakingen.

Privacy en beveiliging

ColorOS 11 bevat ook de nieuw privacy-opties van Android 11 en biedt tegelijkertijd een reeks extra privacy- en gegevensbeveiligingsfuncties. Zo zijn er de functies Private System en App Lock. De eerste laat gebruikers gegevens beveiligen met een vingerafdruk of wachtwoord en met de tweede kunnen apps beveiligd worden met een wachtwoord, vingerafdruk of gezichtsverificatie.

Verder heeft OPPO de Android 11-functie voor het machtigingensysteem overgenomen. Zo zijn er nu tijdelijke machtigingen die de camera, microfoon en locatietoegang resetten wanneer de app wordt afgesloten. Ondertussen zetten auto-reset-rechten de app-toestemmingsinstellingen terug naar de standaardinstellingen als ze lange tijd niet zijn gebruikt.

Verder zijn de Bubbels, Nearby Share en andere functies uit Android 11 in ColorOS 11 te vinden.

OPPO ColorOS 11 Nearby Share

Uitrol ColorOS 11

De OPPO Find X2, OPPO Find X2 Pro, OPPO Reno 3, Reno 3 Pro en OPPO Ace 2 kunnen sinds de lancering van Android 11 door Google al aan de slag met een testversie van Android 11. De officiële versie van ColorOS 11 wordt in de komende weken geleidelijk uitgerold. De Find X2-serie en Reno3-serie komen daarbij als eerste aan de beurt. OPPO zal in totaal meer dan 28 telefoons van Android 11 voorzien, inclusief de in Nederland verkrijgbare Find-, Reno- en A-series.

Hieronder zie je wanneer welke telefoon aan de beurt is. Zit jouw OPPO-telefoon erbij? Wat vind je van de verbeteringen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Uitrol OPPO ColorOS 11

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk