OPPO Air Glass en MariSilicon X officieel: nieuwe augmented reality-bril en NPU

OPPO Air Glass en MariSilicon X officieel: nieuwe augmented reality-bril en NPU

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OPPO heeft tijdens zijn INNO DAY 2021-evenement twee nieuwe producten aangekondigd. Het gaat om OPPO's eerste zelfontworpen Imaging Neural Processing Unit (NPU) en een augmented reality-bril.

MariSilicon X

MariSilicon X is de naam van de NPU die OPPO geheel zelf ontworpen heeft. De MariSilicon X is gebouwd op 6nm-procestechnologie en zal in toekomstige OPPO-telefoons een hoofdrol spelen op het gebied van fotografie en beeldverwerking. De NPU bevat niet alleen meer rekenkracht, maar ook over een geoptimaliseerd geheugensysteem. Dit zogenaamde Tera bps-geheugensubsysteem moet er volgens OPPO voor zorgen dat de tijd, die nodig is voor het kopiëren van gegevens tussen opslag- en verwerkingseenheden, aanzienlijk wordt verkort.

De MariSilicon X bevat tevens optimalisaties op het gebied van bandbreedte en geheugenarchitectuur die vertragingen en stroomverbruik moeten verminderen. Daarnaast is de NPU in staat om 4K AI-verwerking toe te passen op RAW-beelden. De MariSilicon X zal in het eerste kwartaal van 2022 in de nieuwe Find X-serie te vinden zijn. Met deze NPU zullen deze telefoons onder andere beschikken over:

  • snellere beeldverwerking
  • beter dynamisch bereik
  • scherpere 4K-video's opnemen (ook bij minder goede lichtomstandigheden)
  • een pro-modus voor de RGBW-sensor
  • realtime RAW-verwerking zonder kwaliteitsverlies
OPPO Air Glass en MariSilicon X officieel: nieuwe augmented reality-bril en NPU

OPPO Air Glass is een augmented reality-bril

De Air Glass is OPPO's eerste augmented reality-bril voorzien van een eigen Spark Micro Projector en de Qualcomm Snapdragon Wear 4100. De Spark Micro Projector moet zorgen voor heldere, scherpe content voor zowel binnen- als buitengebruik. Die content wordt geprojecteerd en komt overeen met de werking van een heads-up-display (HUD).

Bediening op 4 manieren

De Air Glass kan via aanraking, stem, hoofd- en handbewegingen bediend worden, maar ook met de Smart Glass-app op de OPPO Watch 2 en op iedere OPPO-smartphone die beschikt over ColorOS 11 of hoger. Zodra de OPPO Air Glass is gekoppeld aan een OPPO Watch 2, kun je via handbewegingen gebruiken om kaarten te bevestigen, te annuleren of te wisselen. Hoofdbewegingen zoals zachtjes knikken of het hoofd schudden zal de AR-bril gebruiken om meldingen te openen en te sluiten.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

OPPO Air Glass en MariSilicon X officieel: nieuwe augmented reality-bril en NPU

Verschillende apps

OPPO levert apps mee als Weer, Kalender, Health, Teleprompter, Vertalen en Navigatie. Met Teleprompter kan tekst, zoals toespraken of notities, als geheugensteuntje worden weergegeven tijdens presentaties of vergaderingen. Met Vertalen kan spraakinvoer van de ene gebruiker automatisch worden vertaald naar teksten in de doeltaal, en vervolgens onmiddellijk worden weergegeven op de Air Glass van de andere gebruiker. Dit werkt voor nu nog alleen in Chinees-Engels. OPPO heeft ook diverse apps in samenwerking met partners ontwikkeld voor de AR-bril.

Lichtgewicht en stijlvol

De Air Glass heeft volgens OPPO een lichtgewicht, minimalistisch uiterlijk: "Met een gewicht van ongeveer 30 gram is de OPPO Air Glass één van de lichtste AR-brillen en kan het net als een gewone bril worden gedragen. Het is een stijlvol en technisch accessoire voor dagelijks gebruik, zelfs zonder het daadwerkelijk te gebruiken."

De OPPO Air Glass is ontworpen voor een breed publiek, ook voor mensen die bijziend of verziend zijn. Zij kunnen kiezen voor het zwarte full-frame design. De bril is daarnaast ook verkrijgbaar in een zilveren half-frame design. Beide zijn verkrijgbaar in twee maten en komen in het eerste kwartaal op de Chinese markt. Het is niet bekend of de AR-bril ook naar andere landen komt.

Ben jij enthousiast over deze nieuwe producten van OPPO? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

OPPO Air Glass en MariSilicon X officieel: nieuwe augmented reality-bril en NPU

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk