OPPO kondigt 240W-snellader aan: telefoon opgeladen in 9 minuten

OPPO kondigt 240W-snellader aan: telefoon opgeladen in 9 minuten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OPPO heeft een 240W SuperVOOC-snellader voorgesteld die een telefoon volledig kan opladen in 9 minuten. Daarnaast brengt OPPO ook een 150W snellaadtechnologie uit waarmee een batterij tweemaal zo lang zou moeten meegaan.

OPPO-snellaadtechnologie

Op het Mobile World Congress in Barcelona stelde OPPO alvast zijn Find X5-serie van vlaggenschepen voor. Toch maakt het Chinese merk ook telkens van evenementen gebruik om zijn laatste technologie te tonen, ook al verschijnt die nog meteen in een product voor consumenten. OPPO is traditioneel sterk in snelladen en dat laat het bedrijf ook weer voelen met twee nieuwe snellaadtechnologieën.

Gerelateerde artikelen

Allereerst introduceert OPPO zijn 240W SuperVOOC-oplader. Hij is ontworpen met 24V/10A-technologie en is in staat om een 4.500 mAh batterij in ongeveer 9 minuten op te laden tot 100 procent. De oplader beschikt over drie laadpompen en voldoende stroomtoevoer. OPPO testte ook de warmteafvoer, waardoor efficiëntie en verhoogde veiligheid worden gegarandeerd volgens het merk.

240W opladen en veiligheid

Volgens OPPO wordt gebruik gemaakt van verschillende veiligheidsmaatregelen met betrekking tot de adapter, de oplaadkabel en de smartphone zelf. De 240W SuperVOOC-oplader werkt met een op maat gemaakte batterijveiligheidsmonitoringchip die controleert of de batterij van de telefoon tijdens gebruik wordt beschadigd door externe krachten. In de telefoon zijn daarnaast 13 temperatuursensors gebouwd die de kans op oververhitting moete verkleinen.

De 150W snellader en zijn prestaties

De 150W snellader en zijn prestaties

Alles wijst erop dat de 240W oplader eerder een technologie wordt die OPPO op langere termijn zal gebruiken, terwijl een nieuwe 150W snellader al schijnbaar binnenkort wordt ingezet. Een geruchtenverspreider stelde maandag dat partner OnePlus werkt aan een smartphone met een 150W snellader. Volgens OPPO heeft deze oplader 15 minuten nodig om een 4.500 mAh accu tot de volledige capaciteit te brengen en na 5 minuten heb je 50 procent bereikt. De 150W snellader werkt met twee oplaadpompen die opladen tot 20V/7,5A kunnen ondersteunen.

Battery Health Engine

Nog belangrijker bij deze oplader is de zogenaamde Battery Health Engine (BHE), dat is een systeem dat de de levensduur van de batterij optimaliseert. De technologie zorgt ervoor dat de batterij na 1.600 oplaadcycli op 80% van zijn oorspronkelijke capaciteit blijft presteren, een verdubbeling van de huidige industriestandaard van 800 cycli.

Met BHE worden de elektroden continu gerepareerd tijdens de laad- en ontlaadcycli van de batterij. Hierdoor wordt een stabielere en duurzamere Solid Electrolyte Interface (SEI) gevormd, die het elektrodemateriaal effectief beschermt tegen schade dat wordt veroorzaakt door oplosmiddelmoleculen. Xiaomi kondigde vorig jaar een 200W snellader aan, maar moest later toegeven dat die oplader een impact heeft op de levensduur van de accu.

Gerelateerde artikelen

OPPO wil BHE bij zowel telefoon uit het hoge als middensegment gaan toepassen. We verwachten de 150W snellader binnenkort bij nieuwe toestellen van OPPO, Realme en OnePlus. Dat zijn alle merken die van SuperVOOC gebruikmaken. De nieuwe OPPO Find X5 Pro verscheen vorige week met een 80W oplader.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over OPPO? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk