OPPO onthult camera met 10x zoom zonder kwaliteitsverlies

OPPO onthult camera met 10x zoom zonder kwaliteitsverlies

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

10x losless zoom

OPPO heeft op zijn Future Technology Communication Conference in China een nieuwe technologie uit de doeken gedaan die eerder al in geruchten de ronde deed. Het bedrijf heeft een camera-opstelling ontwikkeld genaamd '10x losless zoom'. De camera doet precies wat de naam doet vermoeden, namelijk een beeld tot 10 keer vergroten, maar dan zonder het gebruikelijke kwaliteitsverlies die je met digitale zoom hebt.

OPPO toonde enkele jaren geleden al een technologie waarmee je beelden tot 5 keer zonder verlies kon vergroten, en we zagen ook al telefotolenzen en softwarematige verbeteringen op het gebied van zoom bij andere fabrikanten. De Huawei Mate 20 Pro heeft bijvoorbeeld 3x optische zoom die softwarematig verbeterd wordt tot 5x hybrid zoom.

'Klaar voor massaproductie'

OPPO gaat nu nog een stap verder en komt met een camera-opstelling van drie camera's die samen zorgen voor het zoomresultaat. De eerste lens is een groothoeklens met een brandpuntafstand van 15,9 mm. Verder is er een tweede lens die de Ultra Clear Master wordt genoemd. De primaire camera heeft vervolgens een brandpuntbereik van 159 mm, waardoor je dus start vanuit een groothoekperspectief en inzoomt tot een telefoto. OPPO maakt daarnaast ook gebruik van een dubbele optische beeldstablisatie op zijn lenzen.

OPPO onthult camera met 10x zoom zonder kwaliteitsverlies

Voorlopig is er nog weinig bekend over de 10x losless zoom en is het nog wachten op een echte demo. Een woordvoerder van OPPO heeft bekend gemaakt dat het bedrijf meer informatie zal geven op MWC in Barcelona. Hij stelde ook dat de technologie "klaar is om in massaproductie te gaan". Of dat wil zeggen dat we binnenkort ook OPPO-telefoons zullen zien met de technologie, is nog maar de vraag. Op MWC zullen we ook mogelijk meer leren over een vouwbare telefoon van OPPO.

Grote in-screen vingerafdrukscanner

OPPO heeft ook een verbetering voorgesteld van de optische vingerafdrukscanner onder het scherm. De huidige scanners voorzien precies voldoende plaats voor je duim zodat je op die manier je telefoon kan ontgrendelen, maar de nieuwe scanners van OPPO bedekken een gebied dat 15 keer groter is dan wat we gewend zijn vandaag.

Volgens OPPO zijn ze ook veiliger, omdat je twee vingerafdrukken tegelijk kan scannen om de veiligheid te verhogen. Dat moet handig zijn voor bijvoorbeeld de autorisatie van geldtransacties. Misschien moet Google hier even een kijkje naar nemen, vermits zij de veiligheid van vingerafdrukscanners in vraag stellen.

Afbeelding van de grote in-screenn vingerafdrukscanner van OPPO

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk