Opmerkelijk: Samsung brengt demo uit op iPhone om Apple-fans over te halen

Opmerkelijk: Samsung brengt demo uit op iPhone om Apple-fans over te halen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Hoe overtuig je gebruikers van een iPhone om over te stappen op Android? Samsung denkt een nieuw wapen te hebben in de strijd: een demo van Galaxy S23 voor iPhone. Zo kunnen Apple-fans leren wat de voordelen van een Galaxy S23 zijn.

Apple en Android

Zowel Apple als Google hebben het de afgelopen jaren makkelijker gemaakt om over te stappen van telefoon. Vroeger moest je vanalles handmatig doen als je van het Apple-ecosysteem naar Android overging of andersom, maar inmiddels is dat iets makkelijker gemaakt. De volgende stap om mensen te verleiden voor Android te kiezen is een demo van Samsung, zo blijkt.

Je kunt met de demotool Try Galaxy op een Apple-telefoon ervaren hoe de software van Galaxy S23, Galaxy Z Flip 4 en Galaxy Z Fold 4 werkt. We zijn vooral erg benieuwd naar de demo van de Z 4’s, aangezien dit vouwbare telefoons zijn: iets waar Apple zich tot op heden nog niet aan heeft durven wagen en waarvan ook niet wordt gedacht dat dat nog gaat gebeuren.

Gerelateerde artikelen

Try Galaxy

Try Galaxy is geen applicatie, het is een website die je aan je homescherm toevoegt als iPhone-gebruiker. Nieuwsgierig? Helaas heeft het op een Android-toestel geen zin om die pagina te bezoeken. Deze simulatie van One UI 5.1 (de Samsung-skin bovenop Android 13) is alleen gemaakt voor de toestellen van de concurrent met het fruitlogo. Je leert bijvoorbeeld hoe navigeren werkt en je kunt wat rondtikken. Zo kun je onder andere Google Berichten gebruiken, de Camera en de Object Eraser, plus Samsung Health, Smart Switch, de kindermodus van Samsung en het instellingenmenu.

Opmerkelijk: Samsung brengt demo uit op iPhone om Apple-fans over te halen

Wel slaat Samsung met deze ervaring de plank een beetje mis waar het gaat om de soepelheid van de ervaring: er zitten aardig wat vertragingen in waardoor Samsung misschien niet helemaal zo goed uit de verf komt als de bedoeling is. Zonde, want het trekt hiermee heel Android misschien wat naar beneden: alles is namelijk in het bekende Material You-design van Google. Het mag dan niet helemaal werken zoals de boel op Samsung-telefoons zelf werkt: het is wel grappig om te zien dat Samsung zo’n creatief idee heeft bedacht om zijn telefoons aan de man te brengen.

Wat zou jij doen als Apple met zo’n ervaring op Android kwam, zou je het uitproberen? Laat het nu weten in de reacties.

Opmerkelijk: Samsung brengt demo uit op iPhone om Apple-fans over te halen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk