Oplossing voor Android 14-opslagprobleem komt eraan

Oplossing voor Android 14-opslagprobleem komt eraan

Wesley Akkerman

door Wesley Akkerman

Als je een Google Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro of Pixel 7a met Android hebt, dan moet je even opletten. Het kan zijn dat je tegen een vervelend probleem aanloopt met betrekking tot het bereik van de opslag. Mogelijk omzeilt je toestel het probleem; maar zo niet, dan is het goed om te weten dat er een oplossing aankomt.

Android 14-opslagprobleem

In de afgelopen dagen verscheen ineens in het nieuws dat bepaalde Pixel-smartphones last hebben van een opslagprobleem. Het gaat dan alleen om de Google-toestellen die geüpgraded zijn naar Android 14. Heb je dus een Pixel 8 of Pixel 8 Pro, dan heb je als het goed is nergens last van.

In ons geval moeten we er dus rekening mee houden dat eigenaars van een Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro en Pixel 7a het probleem kunnen tegenkomen. Het kan zijn dat die smartphones, nadat ze dus geüpgraded zijn, geen toegang mee hebben tot de media-opslag. Bovendien kunnen die gebruikers een melding tegenkomen die vertelt dat het verstandig is om een fabrieksherstel uit te voeren. Maar als je dat doet, dan ben je mogelijk al je gegevens kwijt. Mits je daar geen back-up van hebt.

En nu denk je: dan accepteer ik dat berichtje toch niet? Nou, als je geen herstel uitvoert, dan blijft de Pixel opnieuw opstarten; net zolang totdat je het herstel wél uitvoert.

google zoeken op de pixel 7a

Met meerdere gebruikers

De problemen doen zich echter alleen voor wanneer je de genoemde toestellen met meerdere gebruikersprofielen gebruikt. Het gaat dan om gewone gebruikers, gasten, kindaccounts en beperkte accounts, naast een hoofdaccount. Je kunt de smartphones wel gewoon blijven gebruiken met meerdere Google-profielen aan boord.

Er is reeds een update voor Google Play beschikbaar die voorkomt dat het probleem zich voordoet op additionele apparaten. Mocht je ergens over twijfelen, download die update dan meteen. Ga daarvoor naar Instellingen > Beveiliging en privacy > Systeem en updates > Google Play-systeemupdate.

Ondertussen werkt Google hard aan een update voor het complete systeem, die ervoor zorgt dat je wederom toegang krijgt tot de media-opslag. Zonder dat je dan daarvoor je Android 14-Pixel opnieuw hoeft op te starten. Ook onderzoekt het bedrijf manieren om eventueel verloren data terug te halen.

Ben jij dit probleem al tegenkomen? We hopen van niet, maar laat het weten in de comments.

Gerelateerde artikelen

Google Pixel 7a kopen
Google Pixel 7a kopen
Google Pixel 7a kopen

Google Pixel 7a kopen

De Pixel 7a is uitgerust met de krachtige Tensor G2-chip van Google, biedt geavanceerde prestaties en verbeterde functionaliteiten. De Pixel 7a wordt geleverd met een indrukwekkende camera-opstelling, die fotografie-enthousiastelingen zal aanspreken.

€ 509

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk