Google-data kun je straks automatisch na 3 of 18 maanden laten verwijderen

Google-data kun je straks automatisch na 3 of 18 maanden laten verwijderen

Bewaarde gegevens in je Google-account

In je Google-account worden allerlei gegevens opgeslagen zoals persoonlijke informatie, web- en app-activiteit en je locatiegeschiedenis. Voor deze laatste twee wordt binnenkort de optie "auto delete" ingevoerd. Met deze optie kunnen Google-gebruikers ervoor kiezen om hun web- en app-activiteit en locatiegeschiedenis automatisch te laten verwijderen. Momenteel kun je deze gegevens alleen nog handmatig verwijderen.

Google Nederland geeft aan dat gebruikers op deze manier beschikken over de voordelen van deze functies, terwijl de hoeveelheid gegevens die Google bewaart automatisch beperkt blijft. Auto-delete wordt in de komende weken beschikbaar gemaakt in je Google-account die je via de website en via de Google-app op je Androidtelefoon kunt benaderen.

Screenshot van Auto-delete in Google-account

Er zijn twee opties voor deze nieuwe functie: de data na 3 maanden of na 18 maanden automatisch verwijderen. Als je voor een van beide kiest, zullen je gegevens over je locatie en je web- en app-activiteit die Google voor je bijhoudt automatisch verwijderd worden. De mogelijkheid om zelf de gegevens te verwijderen of de functies in het geheel uit te schakelen, blijft gewoon bestaan. De locatiegeschiedenis is en blijft standaard uitgeschakeld.

Screenshot van Auto-delete in Google-account

Medio 2018 kreeg Google nog felle kritiek te verduren over het opslaan van de locatiegegevens van gebruikers. Volgens een onderzoek zou Google deze gegevens altijd bijhouden, ook als zij de functie uitgeschakeld hadden. Daarop heeft Google zijn omschrijving van locatiegeschiedenis verduidelijkt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer