Op deze manier kan je vanuit Nederland de Belgische 'De Mol' kijken

Op deze manier kan je vanuit Nederland de Belgische 'De Mol' kijken

Stella Meulemans

door Stella Meulemans

Laatst geüpdatet

Het is weer bijna zover, op zondag 20 maart begint het tiende seizoen van het Belgische programma 'De Mol'. De Nederlandse versie hiervan genaamd 'Wie is de Mol?' is net afgelopen. Vele Nederlanders kijken echter ook graag naar de Belgische versie van dit televisieprogramma. Dit jaar werd alleen snel duidelijk dat Nederlanders niet meer via de Play4-website zullen kunnen kijken.

Uitzendrechten

Onlangs deelde Play4, een Vlaamse commerciële televisiezender, een eerste teaseraflevering over het nieuwe seizoen van de Belgische versie van Wie is de Mol. Al snel werd voor de Nederlandse fans van het programma duidelijk dat zij deze afleveringen niet konden bekijken via de Play4-website. Dit kon de voorgaande jaren echter wel. Veel Nederlandse molfanaten deelden hun teleurstelling meteen op Facebook en Twitter in de hoop op antwoorden. Ondertussen heeft Play4 laten weten dat Nederlandse kijkers dit jaar inderdaad de afleveringen niet online zullen kunnen bekijken.

Omdat NPO de uitzendrechten voor het programma gekocht heeft, zijn de afleveringen online geblokkeerd voor Nederlanders. Dit geldt voor de gewone afleveringen en voor de afleveringen van 'Café De Mol' waarin elke week moltheorieën besproken worden.

De Nederlandse molfans zullen dus nog even moeten wachten tot NPO de afleveringen aanbiedt. Play4 liet alvast weten dat NPO dit zal doen op hun online platform. Over wanneer de Nederlandse Publieke Omroep de afleveringen beschikbaar zal maken is veel speculatie. Sommigen menen te hebben vernomen dat ze dit zo synchroon mogelijk gaan proberen doen met Play4, terwijl anderen vernomen zouden hebben dat het wat langer zal duren voor je in Nederland de afleveringen zal kunnen bekijken.

Hoe je De Mol toch op Play4 kan kijken

Je kan dus beslissen om te wachten tot NPO de afleveringen online zet, maar om echt zeker te zijn dat je niet op voorhand te maken zal hebben met spoilers kun je het ook anders aanpakken. Om de afleveringen zoals in voorgaande jaren te bekijken op de website van Play4 hoef je alleen maar een VPN te downloaden. Met een VPN kan je je IP-adres verplaatsen naar België en als je dan naar de Play4 website gaat, zijn de afleveringen weer beschikbaar.

Er zijn verschillende betaalde VPN's, maar er bestaan ook gratis versies. Gratis VPN-providers hebben echter vaak een beperkte lijst van locaties waar je naar kan veranderen. Het kan dus goed zijn dat België er niet tussen zit. In het artikel hieronder kan je lezen welke de 3 beste gratis VPN providers zijn voor Android.

Gerelateerde artikelen

Als je toch wilt betalen voor een VPN om geniet te hebben van alle functies dat het met zich meebrengt, kun je altijd kiezen voor ExpressVPN, NordVPN, SurfShark, CyberGhost, TunnelBear VPN of nog vele andere VPN-aanbieders.

Ben jij fan van de Nederlandse Wie is de Mol en de Belgische De Mol? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk