'Oorzaak problemen Galaxy Note 7: te grote accu in te kleine behuizing'

'Oorzaak problemen Galaxy Note 7: te grote accu in te kleine behuizing'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Oorzaak problemen Samsung Galaxy Note 7

Samsung zal dit jaar de oorzaak van het probleem met de Galaxy Note 7 bekendmaken. Nu heeft het Amerikaanse ingenieursbedrijf Instrumental een artikel op zijn site geplaatst met de resultaten van het door het bedrijf verrichte onderzoek naar de spontaan vlam vattende Galaxy Note 7.

Volgens Instrumental is het niet de accu geweest die het probleem veroorzaakte, maar het ontwerp van de Note 7 zelf. Tijdens normaal gebruik kan de Note 7 uitzetten en de accu onder spanning zetten, maar de ruimte in het toestel waar de accu zit is volgens het bedrijf te krap geweest. Het is niet de eerste keer dat we deze verklaring zien: rondom de eerste terugroepactie van de Note 7 werd ook gesproken over een te grote accu.

Jelly-roll

De 'jelly-roll-accu' van de Galaxy Note 7 bestaat uit een positief en een negatief geladen laag. Daartussen zitten isolatielagen die ervoor zorgen dat de ionen tussen de positieve en negatieve cellagen kunnen bewegen zonder dat deze twee lagen elkaar aanraken. Mochten de positieve en negatieve cellagen elkaar wel aanraken, dan zal er meer energie en hitte vrijkomen wat kan resulteren in een explosie of ontbranding door kortsluiting.

Ontwerpkeuze

Het lijkt er dus op dat een ontwerpkeuze van Samsung de reeds bekende problemen heeft veroorzaakt. Dat wil zeggen dat het bedrijf een grotere accu in een dunner toestel wilde hebben, wat in dit geval een besparing op de dikte van de isolatielagen in de accu zou betekenen. Samsung heeft hiermee dus de grenzen van hardware en ontwerp opgezocht en is daarmee in dit geval over de schreef gegaan.

Samsung heeft nog geen officiële reactie gegeven op dit onderzoek. Het is niet bekend of het bedrijf dit gaat doen, maar Samsung zal vermoedelijk later deze maand wel de resultaten van zijn eigen onderzoek presenteren.

Bron: Instrumental via SamMobile

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk