Ook aantal Pixel-eigenaren heeft last van shutdown bug

Ook aantal Pixel-eigenaren heeft last van shutdown bug

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Pixel (XL)

Toen de Pixel XL en Pixel officieel aangekondigd werden tijdens het Made by Google-event, werd al snel bekend dat deze smartphones niet naar Nederland en België zouden komen in 2016. Toch zijn er dan altijd mensen die naar het buitenland gaan om een toestel te halen, net als meerdere retailers.

Shutdown bug

Nu ervaart een aantal van deze Pixel-eigenaren hetzelfde accuprobleem als de Nexus 6P-eigenaren waarbij het toestel in zijn geheel uitgeschakeld wordt terwijl er nog voldoende capaciteit beschikbaar is. Op Reddit wordt geklaagd over Pixel-toestellen die uit zichzelf uitschakelen ondanks dat er nog voldoende (tussen de 25 en 35 procent) accucapaciteit in het toestel aanwezig was. Bij normaal gebruik zou de Pixel nog makkelijk 3 à 4 uur mee kunnen gaan maar helaas. De betreffende Pixel-eigenaar bevond zich in India en de klantenservice aldaar adviseerde hem het toestel naar fabrieksinstellingen terug te zetten. Dit probleem betreft een aantal Pixeltoestellen met 32GB en 128GB opslaggeheugen en een aantal Pixel XL-toestellen.

Nexus 6P-gebruikers gaven aan dat dit probleem hoogstwaarschijnlijk te wijten was aan Android 7.0 maar enkele mensen ervaren het probleem nog steeds wanneer ze de Nexus 6P op Android 6.0 Marshmallow hebben teruggezet. Huawei wilde er in eerste instantie niet aan maar werkt nu samen met Google aan een oplossing voor deze zogenaamde 'shutdown bug' welke toch een hardwareprobleem lijkt te zijn.

Helaas lijkt het er nu dus op dat ook, gelukkig nog een klein, aantal Pixeltoestellen last hebben van deze shutdown bug. In dit geval zal dus ook fabrikant HTC moeten aanschuiven om samen met Huawei en Google naar een oplossing te zoeken. Opvallend detail is het feit dat de iPhone 6s momenteel hetzelfde probleem heeft bij een accucapaciteit van minder dan 30 procent. Apple heeft hiervoor een programma opgezet waarbij klanten de betreffende accu kunnen omruilen. Toeval?

We zijn in ieder geval benieuwd hoe dit probleem zich verder gaat ontwikkelen en houden jullie op de hoogte.

Bron: Reddit via PhoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk