Ontwikkelaar installeert Android 6.0 Marshmallow op Lumia-smartphones

Ontwikkelaar installeert Android 6.0 Marshmallow op Lumia-smartphones
Flashen van andere software is leuk, helemaal als het gaat om een toestel dat out-of-the-box is voorzien van een heel ander besturingssysteem. Soms lezen we weleens over verschillende van deze projecten en dit keer is Android geflashed op Windows Phone-toestellen.

Android 6.0 Marshmallow op Lumia-smartphone

De Lumia 520 en 525 zijn smartphones die voorzien zijn van Windows Mobile, maar een ontwikkelaar is het gelukt om Android 6.0 Marshmallow te installeren op deze devices. De telefoon met de software is nog niet te gebruiken als daily driver, want volledig werkt het allemaal nog niet. Zo zijn er problemen met het geluid en de WiFi die nog niet volledig werken.

In enkele geplaatste filmpjes zien we dat het toestel voorzien is van CyanogenMod 13.0, wat weer gebaseerd is op Android 6.0 Marshmallow.  De ontwikkelaar heeft eerst Windows Phone moeten verwijderen, waarna hij TWRP kon installeren, software om een custom recovery te flashen. Vervolgens is via TWRP de CM 13.0-software geïnstalleerd.

De persoon achter het account zegt te werken aan een simpele manier, om de software te installeren, zodat ook het grote publiek dit eenvoudig kan doen. Aanstaand weekend zou zo'n installer moeten verschijnen, waarmee je dit ook zelf kunt doen. In theorie betekent dit dat ook andere Lumia-toestellen voorzien kunnen worden van de software, maar dat zal de toekomst uit moeten wijzen.

Bron: XDA-Developers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties