Ontdekt in Android 12: een app tot 3 keer klonen

Ontdekt in Android 12: een app tot 3 keer klonen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Op telefoons met Android 12 kan je tot drie afzonderlijke versies van een app gebruiken. Appklonen zijn het in feite. Je kan deze verschillende versies van één enkele app gewoon in dezelfde launcher gebruiken en ze zijn door elkaar te gebruiken in recente apps.

Appklonen in Android 12

Android 12 is deze maand voorgesteld, maar nog steeds geeft Android-versie nieuwe geheimen prijs. Zo leerden we recent meer over een systeem van prestatieklassen waarbij apps een aangepaste ervaring kunnen aanbieden op basis van de specificaties van je smartphone. Dit keer is ontdekt dat je tot drie verschillende versies van één enkele app los van elkaar kan gebruiken. De functie werd ontdekt door Mishaal Rahman in het Android 12 Compatibility Definition-document.

Uit die informatie blijkt dat je naast je de app die je met je Google-account gebruikt, kan klonen zodat je bijvoorbeeld met andere instellingen of een ander account met die app aan de slag kan gaan. Je zal die tweede instantie van een app ook gebruiken in dezelfde launcher en beide instanties kan je gewoon naast elkaar in recente apps terugvinden. Hoe dat er precies zal uitzien, is wel nog niet duidelijk. Als je dan ook nog eens het aparte werkprofiel van Android erbij neemt, dan kan je dus drie afzonderlijke versies van een app gebruiken: de app van je gewone profiel, de kloon daarvan en de app van je werkprofiel.

- Lees verder onder de tweet -

Optionele functie

De mogelijkheid om apps te klonen zodat je verschillende instellingen van een app kan gebruiken, is een een functie die al langer door sommige fabrikanten van telefoons wordt aangeboden, maar nu komt er dus voor het eerst een systeem dat diep in Android 12 ingebouwd zit. Het is wel een optionele functie en dat wil zeggen dat daarom niet elke fabrikant ze overneemt.

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij van het idee om apps te klonen in Android? Waar zou jij de functie voor willen gebruiken en hoop jij dat fabrikanten dit massaal overnemen in hun softwareschil? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android 12? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk