Deze 5 Google-apps zijn onmisbaar op elke smartphone

Deze 5 Google-apps zijn onmisbaar op elke smartphone

1. Files by Google: je telefoon opschonen

Files by Google: je telefoon opschonen was in eerste instantie een bestandsbeheerder en opschoon-app speciaal voor Android Go-telefoons. Deze telefoons draaien op een lichtere variant van het Android-besturingssysteem en hebben doorgaans minder werkgeheugen en interne opslag. Inmiddels is de app zo succesvol dat het voor alle Android-telefoons uitgebracht is.

De app is tevens uitgegroeid met nog veel meer handige functies zoals een tabblad waar je bestanden kunt delen zonder dat je een internetverbinding hebt, de mogelijkheid om bestanden te delen, Google Foto's-integratie (foto's die reeds van een back-up zijn voorzien kun je makkelijk verwijderen), toegang tot het mediamapje van WhatsApp (grote bestanden van WhatsApp verwijderen) en nog veel meer. Kortom, deze app is zo handig dat hij onmisbaar is.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Files by Google: je telefoon opschonen

2. Google Vind mijn apparaat

Als je Google Vind mijn apparaat moet gebruiken, dan hoop ik dat dat is omdat je je telefoon ergens in huis hebt laten slingeren. De app is namelijk bedoeld om telefoons vanaf afstand terug te kunnen vinden, bijvoorbeeld als je hem verloren bent of als hij gestolen is. Als dit het geval is, zal je achter je laptop moeten kruipen om op zoek te gaan naar de actuele locatie van je smartphone.

Je kan via je Mijn Account-pagina van Google > Een kwijtgeraakte of gestolen telefoon zoeken op zoek gaan naar je geliefde telefoon. Dit kan zelfs binnen in gebouwen. Via de Google Vind mijn apparaat-site kun je nog sneller aan de slag. Hier kun je een geluid op je verloren of gestolen telefoon af laten spelen, je telefoon op afstand vergrendelen en uitloggen van je Google-account, of meteen alles op je telefoon verwijderen. Zo heb je je telefoon snel weer gevonden of in het geval van diefstal je gegevens veilig gesteld. De app kan je ook gebruiken om het IMEI-nummer van je telefoon te achterhalen.

Google Vind mijn apparaat wordt op de meeste Androidtelefoons standaard meegeleverd maar zal nog niet voor iedereen even bekend zijn. Kijk eens naar de mogelijkheden van de app. Zo ben je goed voorbereid als je de app echt nodig hebt.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Google Vind mijn apparaat

3. Google Nieuws

Google Nieuws is een mooie samenvoeging van Google Play Kiosk en Google Nieuws & Weer. Door in 2018 verschillende nieuwsdiensten in één product samen te voegen wilde Google meer uniformiteit creëren. Google Nieuws is zo een bron geworden van digitale media zoals nieuws, digitale tijdschriften uit Play Kiosk en nieuwsvideo's uit YouTube.

Je kan in de app een abonnement nemen op kranten in het onderdeel Kiosk en er is gepersonaliseerd nieuws op basis van wat jij interessant vindt in het kopje Voor jou. Verder kun je in de app topnieuws bekijken en favorieten met voor jou interessantste bronnen maar ook opgeslagen artikelen doornemen.

Google Nieuws is een mooie bundeling van wereldnieuws, lokaal nieuws, gepersonaliseerd nieuws, nieuwsvideo's en tijdschriften. Ga je de app gebruiken? Vergeet dan niet Androidworld als nieuwsbron te volgen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Google Nieuws

4. Google Opinion Rewards

Als je Google Opinion Rewards geïnstalleerd hebt, krijg je regelmatig een notificatie met de vraag om enquêtes van marktonderzoekers in te vullen. De vragen zijn niet moeilijk en het invullen kost maar een paar seconden van je tijd. De frequentie van de enquêtes kan verschillen, er zijn namelijk niet altijd enquêtes beschikbaar. Vragen kunnen gaan over allerlei onderwerpen en de maximale beloning per sessie ligt op 75 cent. In ruil voor het beantwoorden van de vragen ontvang je een beloning in de vorm van Play Store-tegoed. Als je een app of game in de Play Store wil kopen, zal het tegoed direct verrekend worden.

Met Google Opinion Rewards kun je dus door middel van het invullen van vragenlijsten Play Store-tegoed krijgen, en dat is iets wat we allemaal kunnen gebruiken!

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Google Opinion Rewards

5. Google Keep

Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraaknotitie, een tekening of in combinatie met een afbeelding. Met Keep kun je daarnaast ook alleen of gezamenlijk een notities (bijvoorbeeld een boodschappenlijstje) aanmaken, een herinnering op locatie maken (je krijgt dan een melding als je in de buurt van de betreffende locatie bent), tekst van een foto laten herkennen (Keep zet de tekst op het kaartje om in de notitie) of een to-do-lijstje samenstellen. Voor de laatste optie kun je overigens ook bij Google Tasks terecht.

Keep is niet zo uitgebreid als concurrerende apps, maar blinkt wel uit in eenvoud. Een echte must-have dus! Voor meer Google Keep-tips kun je hier terecht.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Google Keep

Files by Google: je telefoon opschonen
Files by Google: je telefoon opschonen was in eerste instantie een bestandsbeheerder en opschoon-app speciaal voor Android Go-telefoons. Deze telefoons dra ..

Meer info

Google Opinion Rewards
Als je Google Opinion Rewards geïnstalleerd hebt, krijg je regelmatig een notificatie met de vraag om enquêtes van marktonderzoekers in te ..

Meer info

Google Vind mijn apparaat
Als je Google Vind mijn apparaat moet gebruiken, dan hoop ik dat dat is omdat je je telefoon ergens in huis hebt laten slingeren. De app is namelijk b ..

Meer info

Google Nieuws
Google Nieuws is een mooie samenvoeging van Google Play Kiosk en  Google Nieuws & Weer. Door in 2018 verschillende nieuwsdiens ..

Meer info

Google Keep
Google Keep is de plek waar je je al gedachtenspinsels in op kunt slaan. Dat kan in de vorm van een handgeschreven notitie, een getypte notitie, een spraak ..

Meer info

Lees meer over:
Apps die je niet mag missen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer