'Goedkopere OnePlus Z -telefoon verschijnt al in juli'

'Goedkopere OnePlus Z -telefoon verschijnt al in juli'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus Z

De OnePlus 8 Pro die recent verscheen deed het al goed in onze uitgebreide review en de telefoon kwam met verbeteringen op cameragebied, draadloos laden en prestaties. Toch was het opvallend dat de Pro-versie samen met de gewone OnePlus 8 tegelijk een flinke duit van honderd euro meer kosten vergeleken met hun voorgangers.

In een recent opiniestuk vroeg ik bij al hardop af waar die goedkopere OnePlus Z toch bleef die al in talloze geruchten verscheen. Daarop lijkt nu een antwoord te zijn gekomen, want volgens geruchtenverspreider Max J. zal die telefoon in juli alvast beschikbaar zijn. De OnePlus Z, ook wel naar verwezen als OnePlus 8 Lite, werd door velen gelijktijdig verwacht met de andere nieuwe telefoons van het merk dit voorjaar, maar doen die datum voorbij schoof, kwam plots voor velen het najaar in zicht. De OnePlus Z-lancering is dus toch dichterbij dan we dachten en eerder deed al het gerucht de ronde dat de corona-uitbraak voor een vertraging heeft gezorgd bij OnePlus.

Een render van de telefoon

Specificaties

Volgens eerdere geruchten komt de OnePlus Z met een iets kleiner 6,4 inch of 6,5 inch scherm dat zonder gebogen randen komt maar met een 90 Hz refreshrate of Fluid Display, zoals OnePlus het noemt. Ook over de chipset is al meer bekend, want OnePlus zou aan de slag gaan met de MediaTek Dimensity 1000-processor die ondersteuning biedt voor 5G. Mogelijk schroeft het bedrijf ook de hoeveelheid werkgeheugen en opslag terug bij zijn goedkopere telefoon.

renders van de telefoon

Het is niet de eerste keer dat OnePlus een midrange telefoon lanceert, want het bedrijf deed dat al eerder met de OnePlus X uit 2015 die tot dusver geen opvolger kreeg. Kijk jij uit naar de OnePlus Z of OnePlus 8 Lite? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk