OnePlus X officieel: betaalbare smartphone vanaf 5 november te koop

OnePlus X officieel: betaalbare smartphone vanaf 5 november te koop

OnePlus X

De OnePlus X is de tweede telefoon van het bedrijf in 2015 en zorgt dat het total portfolio van toestellen op drie komt. De X is zeker niet de opvolger van de OnePlus 2, vooral als we kijken naar de specs en prijs. Om het prijspeil van € 269 te halen zijn er een aantal al dan niet essentiële functies weggelaten, maar laten we eerst kijken wat de OnePlus X wel kan.

De OnePlus X is voorzien van een full HD-scherm van 5 inch en wordt aangedreven door de vorige-generatie Snapdragon 801 in combinatie met 3GB RAM en 16GB opslag met een microSDkaartslot. Het frame is volledig van metaal gemaakt en de voor- en achterkant zijn bedekt met glas. Wat betreft de camera moeten we het doen met een 13 megapixel-exemplaar. De OnePlus X draait op OxygenOS en is momenteel gebaseerd op Android 5.1.1 Er zijn tevens twee SIMkaartslots aanwezig, waarbij ook dienst kan doen als microSDkaartslot.

Om tot de prijs te komen van de OnePlus X zijn er ook functies weggelaten. Zo moeten we het zonder draadloos laden en quickcharging doen. Ook NFC en OIS (Optical Image Stabilization) is niet aawezig.

Naast de standaardversie van glas en metaal is er ook een limited edition van kermamiek beschikbaar. Het proces om deze versie te maken neemt 25 dagen in beslag aldus het persbericht van OnePlus. Het behuizing is hierdoor krasbestendig en heeft een hardheid van 8,5H op de schaal van Mohs (en dat is hard). Deze limited edition heeft een prijs van € 369.

Beschikbaarheid

De reguliere versie van de OnePlus X is beschikbaar vanaf 5 november in het zwart voor € 269, waarbij er wel een invite vereist is. De limited Edition met de behuizing van keramiek is beschikbaar vanaf 26 november, voor een prijs van € 369.

OnePlus X
2525 mAh
5 inch - 1920x1080 px
16 GB
Snapdragon 801

Meer info

OnePlus X
2525 mAh
5 inch - 1920x1080 px
16 GB
Snapdragon 801

Meer info

Lees meer over:
OnePlus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties