‘OnePlus werkt niet samen met Leica voor camera’s OnePlus 9-serie’

‘OnePlus werkt niet samen met Leica voor camera’s OnePlus 9-serie’

Eind december kwam naar buiten dat OnePlus met camerafabrikant Leica werkte aan de ontwikkeling van zijn smartphonecamera's – daarmee zou het volgen in de voetstappen van Huawei: dat bedrijf ging eerder een samenwerking aan met Leica. Geruchtenmaker Max Jambor spreekt deze geruchten nu tegen.

Samenwerking met Leica

Steeds meer bedrijven, waaronder Huawei en Nokia, gaan een samenwerking aan met fabrikanten van cameralenzen om de kwaliteit van de camera's op hun telefoons ‘te optimaliseren’. Toen Leica eind december werd genoemd als de mogelijke camerapartner van OnePlus, werd daar enthousiast op gereageerd door fans. Een bericht van Pete Lau, CEO van OnePlus, leek een hernieuwde focus op de camera's van OnePlus-toestellen te bevestigen, maar dat zou niet gaan over een samenwerking met Leica, zo valt te concluderen op basis van een bericht van geruchtenmaker Max Jambor.

Jambor, die eerder juiste geruchten wist te verspreiden, weerlegt daarmee een gerucht dat door de Chinese geruchtenmaker RODENT950 werd verspreid. Eerdere geruchten over een samenwerking met het Duitse Leica wisten overigens maar weinig details te bieden; de kans bestaat dat OnePlus in zijn zoektocht naar betere camerahardware wel verkennende gesprekken heeft gevoerd met Leica, maar dat er uit deze gesprekken geen definitieve samenwerking is gekomen.

OnePlus 9 SE, 9 en 9 Pro

Hoe OnePlus de verbeteringen van zijn camera's voor de 9-serie precies aan zal pakken, is onbekend. Lau liet eerder doorschemeren dat het een combinatie zal zijn tussen verbeterde software en nieuwe camerahardware. Verwacht wordt dat de OnePlus 9 en 9 Pro gebruik zullen maken van een 50 MP-hoofdcamera, met een f/1.9-diafragma. Verder zou er een 20 MP-groothoekcamera en een 12 MP-telecamera aanwezig zijn. In hoeverre de hardwaredetails verschillen tussen de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro, is nog onbekend.

‘OnePlus werkt niet samen met Leica voor camera’s OnePlus 9-serie’

Vermoedelijke afbeeldingen van een prototype-exemplaar van de OnePlus 9 (Pro)

Verbeteringen in de camerahardware en -software zullen niet alleen doorsijpelen tot de duurste 9-serie telefoons. Volgens de CEO zullen alle high-end en zelfs Nord-toestellen kunnen profiteren van de geplande verbeteringen. Hoe deze verbeteringen zich zullen uitten in de cameraprestaties van OnePlus-telefoons, werd niet bekend uit het interview met Pete Lau.

Lancering in maart

Geruchten blijven zich opstapelen en daarmee blijft het belangrijk om de gelekte informatie met de nodige korrels zout te nemen. Verwacht wordt dat OnePlus de 9-serie, met daarin de OnePlus 9, 9 SE en OnePlus 9 Pro, in maart introduceert. Daarnaast zal het evenement in het teken staan van de lancering van de OnePlus Watch. Over de prijzen en beschikbaarheid van deze producten zijn nog geen details bekend. Wat verwacht jij van de OnePlus 9-serie? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

OnePlus 9
4500 mAh
6,55 inch - 2400 x 1080 px
128 / 256 GB
Qualco Snapdragon 888

Meer info

Lees meer over:
OnePlus OnePlus 9

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties