‘OnePlus gaat toch een eigen smartwatch met WearOS-lanceren’

‘OnePlus gaat toch een eigen smartwatch met WearOS-lanceren’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus Watch

OnePlus heeft jaren geleden te kennen gegeven ‘geen smartwatches te willen lanceren’. In augustus verscheen voor het eerst een verwijzing naar de komst van een OnePlus Watch-horloge, zo werd via de Indonesische IMDA-certificeringsinstantie naar buiten gebracht. Naast de officiële naamgeving, is via de instantie eveneens een modelnummer naar buiten gekomen: W301GB. TechRadar wist verder via een ex-medewerker van OnePlus bevestiging te krijgen voor de komst van het horloge.

OnePlus-ecosysteem

Tot op heden bleef het stil vanuit OnePlus, tot woensdagmiddag. Via het Indiase Twitteraccount van OnePlus is een teaser geplaatst die verwijst naar de OnePlus Watch. In de tweet spreekt de Chinese fabrikant over de komst van een nieuwe productcategorie: “er komen meer dingen naar het OnePlus-ecosysteem”. Uit de afbeelding daaronder valt op te maken dat het over een horloge gaat.

Naast telefoons produceert OnePlus momenteel audioproducten, televisies en accessoires. Over een mogelijke lanceringsdatum heeft de fabrikant nog geen details naar buiten gebracht. Vermoedelijk is de lancering gepland tezamen met de OnePlus Nord N10 5G en N100-telefoons - geruchten spreken over een lancering van de Nord-telefoons op 26 oktober.

OPPO Watch-concurrent

Het vermoeden gaat dat de horloges van OPPO en OnePlus onderdelen zullen delen; OPPO bracht in oktober zijn OPPO Watch-uit voor de Europese markt. Het horloge van OPPO oogt als een kloon van de Apple Watch. Geruchtenmaker Max J. wist eerder te melden dat OnePlus een ander design heeft gekozen voor zijn OnePlus Watch, vermoedelijk met een rond beeldscherm. OPPO gebruikt voor zijn OPPO Watch een rechthoekig OLED-scherm.

De officiële OPPO Watch, haast een kloon van de Apple Watch

Intern bevat de OPPO Watch een Snapdragon Wear 3100-chipset, 1 GB-werkgeheugen, ‘n 430 mAh-batterij, ondersteuning voor LTE (4G)-netwerken en een hartslagsensor die continue je hartslag kan meten. Het is uiteraard mogelijk dat OnePlus ervoor kiest om een snellere chipset te gebruiken in de OnePlus Watch – de Snapdragon Wear 4100. Hoe de OnePlus Watch er precies uit komt te zien, blijft vooralsnog koffiedik kijken.

Beschikbaarheid OnePlus Watch

Mocht de OnePlus Watch eind oktober gelanceerd worden, dan is het aannemelijk dat hij in november in de winkelschappen ligt. Wat vind jij van de OnePlus Watch? Zou jij de OnePlus Watch willen aanschaffen, en hoe duur mag hij maximaal zijn? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk