‘OnePlus Watch is gecertificeerd, verschijnt in twee varianten’

‘OnePlus Watch is gecertificeerd, verschijnt in twee varianten’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus volgt met zijn Watch in de voetstappen van zusterbedrijf OPPO, dat eerder ook met zijn eigen Wear OS-smartwatch op de proppen kwam. Details over het horloge zijn schaars; wel is het bekend geworden dat er twee versies van het horloge zullen verschijnen. Er wordt nog volop gespeculeerd over de verschillen.

OnePlus Watch

Sinds het begin van het ontwikkelingstraject van de OnePlus Watch zweven er geruchten rond over het horloge. Verwacht wordt dat de Watch een rond scherm krijgt, hoewel daar tot op heden geen bevestiging voor is opgedoken. Daarnaast bleef het voor lange tijd onbekend wanneer OnePlus het horloge zou lanceren; tot Pete Lau, CEO van OnePlus, bevestigde dat de smartwatch in het eerste kwartaal van 2021 gelanceerd wordt. Informatie over productcertificatie bevestigt ditmaal dat het horloge op korte termijn gelanceerd wordt.

Via het ‘Bureau of Indian Standards’ (BIS) is een certificatierapport gepubliceerd van de vermeende OnePlus Watch, zo meldt Twitter-gebruiker Mukul Sharma, ook bekend als Stufflistings. In de tweet laat Sharma een zoekopdracht zien waarbij de modelnummers ‘W501GB’ en ‘W301GB’ te zien zijn.

Gerelateerde artikelen

Verwacht wordt dat het om twee verschillende modellen gaat; het BIS biedt helaas geen informatie over het gecertificeerde product, waardoor het niet te bevestigen is wat de verschillen tussen deze modellen zijn. Het is mogelijk dat OnePlus twee formaten van de Watch op de markt zal brengen – OPPO opteerde eerder voor dezelfde strategie met zijn OPPO Watch, die in 41- en 46mm-versies op de markt is gebracht.

Ontbrekende details

OnePlus zou er ook voor kunnen kiezen om verschillende verbindingsmogelijkheden te bieden, met de keuze tussen Bluetooth/WiFi en LTE-varianten. Vooralsnog is het echter nog onzeker in hoeverre de modellen van elkaar verschillen; die onzekerheid kan in zijn algemeenheid worden doorgetrokken naar de OnePlus Watch. Veel details van de Watch zijn nog onbekend, waaronder de chipset die met de smartwatch wordt ingezet. Daarnaast is het onbekend of OnePlus gebruik zal maken van Wear OS.

‘OnePlus Watch is gecertificeerd, verschijnt in twee varianten’

OnePlus deelde in het verleden meermaals teasers van zijn Watch

Lau liet eerder weten dat er nog ruimte was om Wear OS te verbeteren. OnePlus begon daarvoor in december een samenwerking aan met Google om het platform te optimaliseren. Tegelijkertijd liet de topman weten ‘niet te werken aan een Wear OS-smartwatch’. Met de samenwerking tussen Google en OnePlus in volle gang, zou het een vreemde zet zijn als de aanstaande smartwatch niet gebruikmaakt van het besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Het is mogelijk dat Pete Lau bedoelde dat de standaard Wear OS-interface niet behouden blijft. Voor de OPPO Watch werd Wear OS namelijk voorzien van een eigen interface die veel weg had van Color OS. OnePlus zou hetzelfde kunnen doen, maar dan door zijn eigen OxygenOS-sausje aan Wear OS te verbinden. Vermoedelijk zal in maart, wanneer het de OnePlus 9-serie zal lanceren, te zien zijn wat OnePlus heeft opgezet voor de Watch. Wat verwacht jij van de OnePlus Watch? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk